1. FC Köln | Huseinbasic yeni oyuncudan övgüyle bahsetti: “Hayranlar mutlu olabilir”

Beykozlu

New member

1. FC Köln, Jusuf Gazibegovic ile kışın ilk yeni transferini gerçekleştirdi. Denis Huseinbasic, FC taraftarlarının neden mutlu olabileceğini açıklıyor.

Bir yıllık transfer yasağının ardından ilk transferiyle adından söz ettirdi. 1. FC Köln kendisini doğrudan en büyük kadro inşaatına adadı: 1 Ocak 2025'te Avusturyalı çifte kazanan Sturm Graz'dan Geißbockheim'a transfer olan Jusuf Gazibegovic'in ikinci lig takımının sağ bek sorunlarını çözmesi bekleniyor.

Gelecekteki takım arkadaşlarından biri, 24 yaşındaki oyuncunun yükselme yolunda belirleyici bir faktör olabileceğine şimdiden kesin olarak inanıyor. Kendisi de Köln'ün merkez orta sahasının müdavimlerinden biri olan Denis Huseinbasic, Bosna-Hersek milli takımından Gazibegovic'i zaten tanıyor ve FC'nin eklenmesinden övgüyle söz ediyor.

Huseinbasic, “O bize yardımcı olacak, önde ve arkada kullanabileceğimiz yeterli niteliklere sahip bir oyuncu” diyor ve Gazibegovic'i “zihniyet canavarı” olarak tanımlıyor. Sol kanatta da kullanılabilen bek, “her maçta ve her antrenmanda elinden geleni yapıyor” ve saha dışında da “havalı, sosyal bir adam”. Bu şu anlama geliyor: “Köln hayranları mutlu olabilir!”

Huseinbasic, kışın ilk FC transferinde şahsen tamamen yersiz değildi – Gazibegoviç'i danışman sıfatıyla ve “geyik keçisi” ruhuyla destekledi. Gülümseyerek açıklıyor: “İyi anlaşıyoruz, tabii ki bir iki konuşmamız oldu. Onun için biraz çalıştım, bu onun için doğru bir adımdı.” Gazibegoviç onu rahatsız etti. “Bana burada her şeyin nasıl olduğunu sordu. Nasıl oynuyoruz, teknik direktör nasıl, takım arkadaşları nasıldır. Tabii ki FC hakkında sadece olumlu konuştum.”

Köln başantrenörü Gerhard Struber, geleceğin FC profesyoneli için bilinmeyen bir figürden başka bir şey değil. Bosna kökenli Salzburglu oyuncu, 2020 yazında Graz'a taşınmadan önce FC Liefering'de forma giydi. Struber, tıpkı Red Bull Salzburg'un altyapı takımında olduğu gibi 2018'de de onun koçuydu.

Gazibegovic'in Köln'deki sunumunda boşuna değildi: “Kararımda pek çok faktör rol oynadı: Kulüp için yaşayan şehir. Beni çok uzun zamandır tanıyan ve bana bakan teknik direktör. Küçüklüğümden beri peşimde Ve zorluk: FC ile Bundesliga'ya yükselmeyi gerçekten istiyorum.”

İkincisi elbette Huseinbasic için de geçerli ve kendisi şuna inanıyor: “Almanya'da 2. lig onun için kötü bir adım değil.” Hep birlikte “işlerin hızla düzeleceğini” umuyoruz. “Erkek keçileri” şu anda terfi sıralarının sadece bir puan gerisinde.

Sky'a göre 2028 yılına kadar sözleşme imzalayan ve çıkış maddesi nedeniyle maliyeti yalnızca iki milyon Euro'nun biraz altında olan Gazibegovic, başlangıçta yıl sonunda FC'ye seyirci olarak şans verecek. Ocak ayından itibaren hem milli takımda hem de kulüpte Hüseyinbasic'in yanında oynayabilecek.