2022 doğalgaz yardımı ne kadar, ne vakit yatacak? Doğalgaz yardımı müracaat ekranı!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
2022 doğalgaz yardımı ne kadar, ne vakit yatacak? Doğalgaz yardımı müracaat ekranı!
Sosyal yardım kapsamında yer alan doğalgaz yardımı ile Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı tarafınca gereksinim sahiplerine 900 TL ila 2500 TL içinde dayanak sağlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni müracaat devrinde konut sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz takviyesine aldık. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak biçimde artırdık.” sözleri daha sonrası doğalgaz yardımı gündeme geldi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar doğalgaz takviye ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. çabucak hemen müracaat yapmayan vatandaşlar ise “Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Ne kadar ve ne vakit yatacak?” sorularını araştırıyor.

İşte doğalgaz yardımı müracaat bilgileri ve müracaat ekranı…

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Yanık, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan ‘Sosyal Yardım Müracaat Hizmeti’ ekranından gerekli ayrıntıları doldurarak müracaat yapabilecek. Bu kapsamda halihazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken çeşidi doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu takviyemizi sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Doğalgaz dayanağı müracaat şartları

“İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış devrine ait müracaatlar başladı. Evvelki devrimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da takviye kapsamına aldık. Bu doğrultuda müracaat kaideleri uygun olan konut sahibi yahut kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız dayanaktan yararlanabilecek.”

Doğalgaz dayanağı ne vakit yatacak?

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz takviye ödemeleri için tarih verdi. Bakan Yanık açıklamasında, “Bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya bakılırsa 950 – 2 bin 500 lira içinde kademe kademe ödemesi yapıyoruz.

Başvurular 5 Eylül’de başladı. Olağan kaidelerde mesken sahibi olma üzere kaideler vardı. Bu kapsamı geniştettik, kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT’ye götürmesi kâfi. Sayısı belirlendikten daha sonra ödemeler ekim-kasım üzere yapılacak”
sözlerinde bulundu.