3 yaşındaki çocuğunu yumrukla öldüren anneye mahkemeden indirim!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
3 yaşındaki çocuğunu yumrukla öldüren anneye mahkemeden indirim!
Çerkezköy’de yaşayan Meryem Doğan, teze göre, kızı Şükran Parıltı İpek’in karnına yumruk vurdu. bir süre daha sonra karnı ağrıyan ve kusma şikayetleri gösteren Şükran Işık, baygınlık geçirince annesi ve evli olduğu M.A.D. ile Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gdolayıldü. Şükran Parıltı, hekimlerin tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

İÇ KANAMA GEÇİRMİŞ

Hastanedeki denetimde, çocuğun iç kanamaya bağlı olarak hayatını kaybettiği ve vefatının kuşkulu olduğu belirlendi. Hazırlanan ‘şüpheli ölüm’ raporu polise bildirildi.

‘YARAMAZLIK YAPTIĞI’ İÇİN VURMUŞ

Rapor üzerine gözaltına alınan Meryem Doğan ile M.A.D., emniyetteki sorgularının akabinde adliyeye sevk edildi. Meryem Doğan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, M.A.D. ise özgür bırakıldı.

Meryem Doğan, birinci tabirinde, yaramazlık yaptığı için kızının karnına 2-3 defa şiddetli vurduğunu belirtip, “Kısa müddet daha sonra kızımın karnı ağrımaya başladı ve akabinde kustu. Kızımı hastaneye götürmedim ve tedavi maksatlı ağrı kesici verdim. Sonraki gün sabah saatlerinde ise benden su istedi, yerde baygın duruyordu. bu biçimde eşimle hastaneye götürdüm” dedi.

‘BİLEREK BİR ŞEY YAPMADIM’

Meryem Doğan hakkında Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘kasten yaralama sonucunda mevte niye olma’ suçlamasıyla dava açıldı. Davanın karar duruşmasında savunmasını yapan Meryem Doğan, kızını öldürmek üzere bir niyeti olmadığını, bunu yapmak istese daha evvel yapacağını anlattı. Okuma yazması olmadığını ve cezaevinden bir arkadaşına yazdırdığı savunmasını mahkemeye gönderdiğini söyleyen Doğan, dilekçedeki sözlerine katıldığını anlattı.

‘BİR HAFTA EVVEL MERDİVENDEN YUVARLANMIŞTI’

Kızının velayetinin babası Yakup İpek’te olduğunu söyleyen Doğan, şu kelamları kaydetti:

“Boşanmadan evvel çocuklarımı yanıma almıştım. Benden boşanması için velayetini babasına bırakmıştım, fiili olarak süreksiz olarak babasına vermiştim. Ben Yakup ile boşanmadan evvel yurttan çocuğumu yanıma almıştım. Bu çocuğu eşim dövmedi, o denli olsa emin olun söylerdim. Ben de dövmedim, bir hafta evvel merdivenden yuvarlanmıştı, her yeri morarmıştı, ölmeden bir hafta evvel Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürmüştüm. Şu an tam tarihini hatırlamıyorum fakat ölmeden bir hafta evvel götürmüştüm.

Öldüğü gün çocuğumu nezaret altına almıştım. Hiç uyumadım, başında bekledim, bu biçimde olacağını bilmiyordum. Çocuğuma eşim M.A.D., bir şey yapmadı, o denli olsaydı onu da içeri aldırırdım. Ancak o bir şey yapmadı. Benim okumam yazmam yoktu, o yüzden eşimi arayıp çağırmıştım, eşim gelir gelmez çocuğumu hastaneye götürdük beklemedik. Ben yalnızca çocuğumun karnına vurmuştum lakin bilerek yapmadım, M.A.D. çocuğa dokunmadı, yalnızca hastaneye götürdü.”

İNDİRİM YAPILARAK 11 YIL 8 AY MAHPUS CEZASI

Mahkeme heyeti, Meryem Doğan’ı evvel ‘kasten yaralama neticesince vefata niye olma’ kabahatinden 14 yıl mahpus cezasına çarptırıp, akabinde sanığın geçmişi, toplumsal alakaları, duruşmadaki hal ve davranışları lehine takdiriyle indirim yapılarak 11 yıl 8 ay mahpusla cezalandırılmasına karar verdi.