“4 Blok” yıldızı Kida Ramazan emekli oldu: “Destek alacağım”

semaver

New member
Son yıllarda Alman film endüstrisini başka hiçbir şeye benzemeyen bir şekilde şekillendirdi: Kida Khodr Ramadan. Ama şimdi ipi çekiyor ve yardım istiyor.

Meteorik bir yükselişti: Altı yıl önce neredeyse hiç kimse Kida Khodr Ramadan adını bilmiyordu. Ardından “4 Blok” dizisinde Toni Hamady’nin ortaya çıkışı geldi – ve birdenbire Alman mafya dizisinde ana rolü oynayan Ramazan bir yıldız oldu. 2018’de çete patronunu canlandırdığı için hem Alman Televizyon Ödülü’nü hem de Grimme Ödülü’nü kazandı.

Ama beş yıl sonra yine bitti – en azından şimdilik. Salı sabahı Instagram’da yaptığı açıklamada Ramazan, geri çekilmek istediğini duyurdu. “Son yıllarda çok güzel anlar, başarılar ve insanlar yaşadım” diyen 46 yaşındaki sözlerine şöyle başlıyor: “Bütün bu olumlu deneyimler, durmadan yeni projeler üzerinde çalıştığım için oldu. .”

Sorun tam olarak bu. Daha sonra bir tür tükenmişlikten bahsediyor ve şimdi dinlenmek istiyor. Özellikle şöyle diyor: “Ama sola ve sağa bakmayı unuttum ve artık insanları, durumları ve duyguları doğru algılayamıyorum. Fazla çalıştım ve artık olmak istediğim kişi olmadığımı fark ettim.”

“Bu konuda da destekleneceğim”

Berlin-Kreuzberg’e genç bir çocuk olarak gelen yerli Lübnanlı, şimdilik oyunculuk mesleğinden bıkmış görünüyor. Ramazan duyuruyor: “Bu yüzden sakinleşmek ve dürüstçe düşünmek için ara veriyorum.” Altı çocuk babası yaptığı açıklamada terapiyi de şöyle anlatıyor: “Ben de destekleneceğim. Çocuklarım ve diğer herkes için iyi bir rol model olmak istiyorum.”

Yakın arkadaşlar ve aynı zamanda 4 blok Yan yana: Kida Ramazan ve Frederick Lau
Yakın arkadaşlar ve aynı zamanda 4 blok Yan yana: Kida Ramazan ve Frederick Lau

Yakın arkadaşlar ve aynı zamanda “4 Blocks”ta yan yana oynuyorlar: Kida Ramadan ve Frederick Lau (Kaynak: VISTAPRESS/ G. Chlebarov, www.imago-images.de aracılığıyla)

Kida Ramazan, 1996 yılında Türkiye’de kız arkadaşı Meryem ile evlendi ve şimdi altı çocuğu var. Oğlu ayrıca, en son yılın başında yeni dizisi “German Genius” gibi bazı projelerinde daha küçük roller oynadı. Oyunculuğun yanı sıra, Ramazan, örneğin “Berlin’de Portakal Ağacı Yetişmez” adlı filminde yapımcı, yönetmen ve yazar olarak da aktifti.

Şimdi ise şaşırtıcı açıklamasını şu sözlerle bitiriyor: “İşte bu yüzden daha güçlü bir şekilde geri dönmek ve sizinle birlikte pozitif şeyler yaratmak için kendim üzerinde çok çalışacağım.” Bir kariyerin sonu yokmuş gibi geliyor, daha çok bir nefes almak. Ramazan tekrar ne zaman çalışmak ister bilinmez.