500 BİN GENÇ BAYAN ELİDOR İLE ‘KENDİ YOLUMUZDA’ DİYOR

Beykozlu

New member
Saç bakım eserleriyle dünyada sayısız bayanın hayatına dokunan Elidor, genç bayanların hayallerine giden yolda da onlara dayanak olmak için çalışıyor. Marka, yaptırdığı araştırma paralelinde hayalleri ile içinde maniler olduğunu düşünen genç bayanlara yönelik hazırladığı Kendi Yolumuzda projesi ile onlara yol arkadaşı oluyor.

HER 10 GENÇ BAYANDAN 6’SI “HAYALLERİMLE ARAMDA MAHZURLAR VAR” DİYOR

Elidor’un yürüttüğü şimdiki araştırma, ülkemizdeki her 10 genç bayandan 6’sının hayallerine giden yolda türlü pürüzlerle yüz yüze geldiğini gösteriyor. Sonuçlara bakılırsa kâfi takviye bakılırsamemeleri, yakın etrafta hayallerine dayanak olan şahısları bulamamaları, ilgi alanlarıyla alakalı bilgi ve eğitim bütçesi eksikliği yaşamaları genç bayanların cüretini hayli kırıyor. Elidor araştırmanın ortaya koyduğu ve genç bayanların mahzur olarak gördüğü tüm bu konularda dayanak sunabilmek, onların hayallerini eğitimle desteklemek ismine Kendi Yolumuzda projesini yürütüyor. Genç bayanları hayallerine giden yolda desteklemek için çalışmayı değerli maksatlarından biri olarak kabul eden Elidor, 2021 Mart ayında TOG ve Udemi iş birliğiyle başlatmış olduğu Kendi Yolumuzda projesini, son olarak da Migros iş birliğiyle güçlendirilerek tesirini genişletiyor.

EL ELE “KENDİ YOLUMUZDA”

Unilever Saç Bakım Kategorisi Pazarlama Müdürü Gizem Erbaş, Kendi Yolumuzda projesi ile ilgili fikirlerini şöyleki aktarıyor: “Bütün genç bayanların hayallerinin tek tek ne kadar bedelli olduğunun farkındayız. Bu şuurdan hareketle onların seyahatlerine yol arkadaşı olmak istedik. Hayatlarında olumlu değişimler yaratmak için potansiyelimizi Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), online eğitim platformu Udemy, Memleketler arası Bayan Araştırmaları Merkezi (ICRW) ve Migros üzere manalı iş birlikleriyle daha da kuvvetlendiriyoruz.

Proje kapsamında, TOG aracılığıyla 200 genç bayana üniversite eğitimlerinin tamamını kapsayan üniversite bursu sağladık. Ayrıyeten diledikleri alandaki bilgi ve genel kültürlerini artırmaları için de özel olarak seçtiğimiz online Udemy eğitim görüntülerine indirimli olarak erişebiliyorlar. Şu ana kadar ne memnun ki 45.000’i aşkın genç bayan bu fırsattan faydalanarak çeşitli marifetlerini geliştirme talihi yakaladı.

Unilever Saç Bakım Kategorisi Pazarlama Müdürü Gizem Erbaş, projenin aktüel çalışmalarından Elidor Kendi Yolumuzda x Migros iş birliğini de şöyleki anlatıyor: “Migros marketlerde Haziran ayı boyunca Kendi Yolumuzda projesine özel bir şişe dizaynıyla 100.000 adet Elidor eseri sunduk. Marka logomuzun yerine başarılarıyla ilham veren üç genç bayanın; ülkemizin dünya şampiyonu birinci ulusal atleti Mizgin Ay, Türkiye’nin birinci bayan ulusal dalga sörfü atleti Aleyna Hadımoğlu ve avukat olmaya hazırlanan başarılı üniversite öğrencisi Emine Yiğci’nin görsellerini yerleştirerek gençlerin kendilerine olan inançlarını bir de bu biçimde güçlendirmek istedik. Bu mamüllerin gelirini de genç bayanlar için TOG burslarına ek bir kaynak olarak aktardık.”

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI VE MEMLEKETLER ARASI BAYAN ARAŞTIRMALARI MERKEZİ KATKISIYLA HAZIRLANAN REHBER: ADIM ADIM KENDİ YOLUMUZDA

Elidor, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Memleketler arası Bayan Araştırmaları Merkezi (ICRW) uzmanlığıyla bir şahsi gelişim rehberi de sunuyor. Gizem Erbaş, “Adım Adım Kendi Yolumuzda” ismini koyduğumuz bu çalışmamızda genç bayanlara hayallerine giden yolun haritasını çıkarmaları ve bu yolda ilerleyebilmeleri için gereken ayrıntıları bir görüntü serisi ile sunuyoruz. Moderasyonunu Cansu Canan Özgen’in üstlendiği serimizde birbirinden başarılı isimlerin ilham veren öykülerine ve tekliflerine yer veriyoruz. Moderatörümüz Özgen, muhtaçlık duyulan yol haritasının etaplarına ait bilgiler verirken her kısımda pahalı bir isimden kendi tecrübelerini izleyicilerle paylaşmasını istiyor. Adım Adım Kendi Yolumuzda görüntü serimize ElidorTurkey youtube sayfasından ve www.kendiyolumuzda.com web sitesinden fiyatsız olarak erişilebiliyor. Öykülerini paylaşıp ilham vererek görüntü çalışmalarımıza katkıda bulunan senarist, oyuncu ve gazeteci Gülse Birsel, oyuncu Meriç Aral, SosyalBen Vakfı’nın kurucusu Ece Çiftçi, avukat olmaya hazırlanan başarılı üniversite öğrencisi Emine Yiğci, illüstratör Dilara Gevrek, ülkemizin dünya şampiyonu birinci ulusal atleti Mizgin Ay ve Unilever Pazarlama Yöneticisi Göze İşcan’a epey teşekkür ediyoruz. Gayemiz bu yılın sonuna kadar 500 bin genç hanımın hayatında olumlu manada büyük değişiklikler yaratmak.” diyor.

Genç bayanları hayallerine giden yolda desteklemeyi hedefleyen Kendi Yolumuzda Projesi’ni Elidor ve Udemy ile hayata geçiriyor olmaktan epey memnun olduklarını belirten TOG Genel Müdürü Murat Çitilgülü; “Genç bayanların toplumun her alanına özgür ve eşit bir biçimde katılmalarını epey önemsiyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarımız kapsamında, burs dayanaklarımız ve mentorluk programımız ile genç bayanların yanlarında olmaya devam ediyoruz. Kendi Yolumuzda Projesi ile de binlerce genç bayana ulaşmak ve hayalleri ile ortalarındaki pürüzleri kaldırmak için dayanak vermekten memnunluk duyuyoruz.” diyor.

HAYALLERE GİDEN SEYAHATİN SESİ: ZEYNEP BASTIK

Unilever Saç Bakım Kategorisi Pazarlama Müdürü Gizem Erbaş, Kendi Yolumuzda’ya en kıymetli katkılardan birinin de müzisyen Zeynep Bastık’tan geldiğini vurguluyor: “Elidor’un marka elçisi olarak Zeynep Bastık ile çalışmaktan fazlaca memnunuz. Projeye özel olarak yazıp söylemiş olduği ve klibiyle de beğeni toplayan Kendi Yolumuzda müziği, genç bayanlar için kısa vakitte sembolik bir pahaya dönüştü. Müzik şu ana kadar Spotify’da 1.779.542’den çok sefer dinlendi. Klibi de 12,9 milyondan fazla izlenme oranına erişti. Kendi Yolumuzda görüntü klibinin yayınlandığı mecralarda yorumlara ayrılan tüm kısımlar genç bayanlara dayanışma içerisinde olabilecekleri alanlar açtı.”

*Şampuan ve saç kremi kategorileri toplamında. Mayıs 2020- Nisan 2021 Nielsen Perakende endeksine bakılırsa raporlanan ciro ve hacim bazında.

İlandır.