ABD Açık | Medvedev: “Biri ölecek, sonra göreceksiniz”

Beykozlu

New member

Rus tenisçi Daniil Medvedev, rakibiyle sadece Amerika Açık’ta mücadele etmedi. Ayrıca organizatörlere açık bir mesajı vardı.

Sıcaklığın 34 derece ve üzerinde olduğu New York’taki Arthur Ashe Stadyumu’ndaki taraftarlar, ABD Açık çeyrek finalinde Rusya’nın karşı karşıya geldiği düelloyu izlerken ter döktü. Ancak oyuncular bu durumdan tribünlerdeki seyircilerden daha fazla zarar gördü. Daniil Medvedev, vatandaşı Andrei Rublev’e karşı oynadığı maçta tedavi için iki kez tıbbi ara verdi.

Medvedev, arkadaşı Rublev’e karşı kazandığı üç setlik zaferin ardından “Koşullar çok acımasızdı” dedi. “Bunun tek iyi yanı ikimizin de acı çekmesiydi.” Maçın ardından dünya sıralamasında üçüncü sırada yer alan oyuncu, Flushing Meadows sahasındaki aşırı sıcaktan şikayetçi oldu. “İlk setin sonunda topu tanımakta zorlandım, sadece hissederek oynadım.”

Zverev’in bir sonraki olası rakibi

Üçüncü sette Medvedev saha kenarındaki kameraya şunları söyleyerek öfkesini açığa vurdu. “Eninde sonunda bir oyuncu ölecek ve sonra bunu göreceksiniz.” Duyuru görünüşe göre turnuvanın organizatörlerine yönelikti.

Yüzme Olimpiyat şampiyonu Michael Phelps’in de katıldığı oyunda Medvedev ve Rublev hiçbir şey vermedi ve düelloya kadar dostluklarının dinlenmesine izin verdi. Rublev, Medvedev’in kızı Alisa’nın vaftiz babasıdır, ancak New York’un sıcağında dünya sıralamasında üçüncüyü yenmek için her şeyi verdi. Ancak sert mahkeme uzmanı Medvedev çok güçlü olduğunu kanıtladı ve galip geldi.

Rusların bir sonraki rakibi, perşembe gecesi (saat 01:00 CEST/Sportdeutschland.TV’den sonraki ikinci maç) son şampiyon ve dünya bir numarası Carlos Alcaraz’ı yenmek zorunda kalacak olan Alman Alexander Zverev olabilir. İkinci yarı finalde ise Grand Slam rekoru sahibi Sırbistan’dan Novak Djokovic ve Amerikalı Ben Shelton yarışacak.