“Açık Soru” – Ulusal Koç Nagelsmann Şaşırdı

Beykozlu

New member

Milletler Ligi'nde İtalya'ya karşı ikinci bacağından önceki basın toplantısında Julian Nagelmann, özel bir soru ile karşı karşıya kalıyor ve önemli bir eleştiri başlattı.

Ulusal teknik direktör Julian Nagelsmann, Almanya'daki sporun düşen öneminden şikayet ediyor. İtalya'ya karşı Ulusal Lig ikinci ayağından önceki DFB basın toplantısında, 37 yaşındaki T-Online'dan bir soru tarafından tetiklenen açık bir savunma başlattı.

“Uzun yıllardır koçluk işindesiniz, bir buçuk yıldır ulusal koçlar oldunuz – Almanya'daki sporun önemi nedir ve kendinizi hangi gelişmeleri algılıyorsunuz?” Nagelsmann tarafından Cumartesi öğleden sonra T-online muhabiri Benjamin Zurmühl'i bilmek istedim.

Ulusal koç derin bir nefes almak zorunda kaldı. “Vay. Bu, oyundan bir gün önce çok açık bir soru,” dedi Nagelsmann, ayrıntılı bir cevap vererek: “Vay be, nereden başlayabilirim? Gözlerimde, sporun çok az önemi var – seyirci sayısı söz konusu olduğunda değil, sosyo -pozitif bir bakış açısıyla” diye devam etti.

Sorun başka bir yer: “Okulda, anaokullarda ve normal toplumda da önem çok düşük.” Özel bir bakış açısından, bu ölümcül: “Benim için, elbette, spora bağlanmanız gereken belli bir zevkle ilgilidir. O zaman sağlıkla ilgilidir: eğer aşırı bir demografik gelişimimiz var ve eğer Almanya'daki genç insanlar büyük değilse, sağlık sistemi daha stresli ve her şeyi finanse etmek giderek zorlaşıyor. Harikaları mümkün olan küçük ölçüde tutmaya çalışmalıyız.

Nagelsmann, sporun, özellikle çocuklar ve ergenler üzerindeki olumlu etkisini doğruladı: “Ayrıca, okul derslerinde sadece haftada bir saat değil, bir dereceye kadar hareketin, daha sonra yaşam için biraz daha önemli olabilecek konular için başınızı temizlemek için önemli olduğuna inanıyorum.”

Bununla birlikte: “Her rekabetçi sporcunun ya da profesyonel bir sporcunun olması gerekmez, ancak matematikten en az 20 dakika önce biraz hareket edersem – ben bir bilim adamı değilim, ama zaten birkaç metin okudum, muhtemelen binomik formülleri fark etme olasılığınız olacağınız, sekiz saat boyunca oturduğunuzdan biraz daha yüksek.”

Nagelsmann ayrıca “çocuklar ve insanlar için iyi olduğuna ve elbette de bağlandığına” inanıyor. Kendi gençliğini hatırlıyor: “Zaten sayısız basın konferansında her zaman kulüplerin bir ülkesi olduğumuzu söyledim. Gençken, Cuma akşamı atış kulübüne gittik. Sanırım bir zamanlar hava tüfeğiyle çekim yaptım, ama daha çok Currywurst ve birlikte oturup sohbet etmekle ilgiliydi.” Sadece bu değil: “O zaman herkes aslında futbol kulübündeydi veya müzik kulübündeydi. O zaman geleneksel bir kostüm kulübü vardı, deri pantolonda biraz bakan neredeyse herkes vardı. Sonra bir erkek kulübü vardı.”

Bu durum tartışmalı bir şekilde değişti: “Bugün aslında futbol kulübü dışında o kadar da fazla değil, herkes kendileriyle biraz daha meşgul.” Kulüpte “Her zaman harika bir topluluk hissi vardı. Buna güvenebilirsin: eğer bir şeye ihtiyacınız varsa, o zaman kulüpte yardımcı olabilecek birini de bulacaksınız,” dedi Nagelsmannnnnnnnnnnn ve sözle sonuçlandı: “Önem tekrar artarsa da mutlu olurum.”