Afrikalilarin teni neden siyah ?

Cansu

New member
Afrikalıların Teni Neden Siyah? (Bilimsel Değil, Samimi ve Hafif Çatlak Bir Yaklaşım)

Merhaba forumdaşlar!

Bugün aklıma deli sorular geldi. Malum, insanlık tarih boyunca “Afrikalıların teni neden siyah?” sorusunu bilimsel, genetik, evrimsel açıdan tonla açıklamış. Ama biz buradayız çünkü bilimsel makale okumaya değil, sabah çayına simit bandırırken “hahaha doğru ya” diye gülmeye geldik. Hazırsanız, ben size hem erkeklerin stratejik yaklaşımını hem de kadınların empatik bakışını birleştirip, forumumuza biraz eğlencelik sohbet bırakıyorum.

---

1. Erkeklerin Çözüm Odaklı Yaklaşımı: “Kardeşim, Güneşi Kapatırız Olur Biter!”

Erkekler genelde olaylara şöyle bakıyor: “Problem var mı? Varsa çözüm üretelim.”

Afrikalıların teninin siyah olmasının sebebi güneşmiş, ultraviyole ışınlarmış… Tamam, erkek kafası hemen devreye giriyor:

- “Abi, güneşi kapatalım işte, siyah ten kalmaz!”

- “Kardeşim, tenteci bir dayı var, Afrika’nın üstüne branda gerelim.”

- “Ya da güneş kremi fabrikası kuralım, Afrika kıtası komple sponsorlu olsun.”

Böylece stratejik plan hazır. Hatta bir erkek forumdaş hemen Excel tablosu açıp maliyet hesabı yapabilir. Çünkü erkekler için mesele tenin neden siyah olduğu değil, “bunu nasıl çözeriz?” kısmıdır.

---

2. Kadınların Empatik Bakışı: “Ama O Ten Çok Yakışıyor!”

Kadınlar ise meseleye çözümden çok duyguyla yaklaşır.

“Evet, tenleri siyah çünkü güneş öyle uygun görmüş. Ama bir dakika… O kadar yakışıyor ki!”

Kadınlar, Afrikalıların gülüşüyle parlayan beyaz dişleri, renkli kıyafetlerin siyah ten üzerinde nasıl ışıldadığını fark eder.

- “Ay canııım, biz yazın 2 saat güneşte kalınca haşlanmış karides gibi oluyoruz, onlarınki ne kadar asil duruyor.”

- “Kıskanmadım desem yalan olur, bronzlaşmak için haftalarca uğraşıyoruz, onlar sabah uyanıyor hop hazır.”

Kadın forumdaşlar hemen dayanışma modunu açar: “Kızlar, bence biz Afrikalıları kıskanmıyoruz, sadece güneşi bizimle paylaşsınlar istiyoruz!”

---

3. Forum Fantazileri: Eğer Hepimiz Siyah Teni Olsaydık?

Bir düşünün, dünyanın tamamı siyah tenli olsaydı:

- Erkekler futbol maçında yine kavga ederdi ama bu kez “Seninki daha çok parladı kardeşim!” diye tartışırlardı.

- Kadınlar kuaför yerine “ten parlaklığı” bakımı yaptırır, “Aşkım, bu hafta peelinge gittim, bronzum daha ışıl ışıl.” diye anlatırdı.

- Forumda yeni başlık: “Arkadaşlar, siyah ten üstünde beyaz tişört mü yoksa sarı tişört mü daha çok parlar? Acil yardım!”

Bir de güneş kremi firmaları kepenk kapatırdı, çünkü doğal SPF 50 doğuştan yüklenmiş olurdu.

---

4. Tarihsel Mizah: Adem ile Havva Afrika’da Olsa?

Düşünsenize, Adem ile Havva Afrika’da yaşasa:

- Havva: “Adem, gölgeye geçelim, güneş çok yakıyor.”

- Adem: “Yok ya, biraz daha duralım, belki rengimiz eşitlenir.”

- Yılan: “Elma ister misiniz?”

- Adem: “Elmayı bırak kardeşim, bize güneş gözlüğü getir!”

Sonra tarih boyunca insanlar “Afrikalıların teni neden siyah?” diye tartışmazdı. Çünkü ilk günden beri herkes siyah tenle başlardı ve belki de bugünkü bronzlaşma endüstrisi diye bir şey olmazdı. Antalya sahilleri boş kalır, solaryum makineleri tarih kitaplarına “insanlığın en gereksiz icadı” olarak geçerdi.

---

5. Erkeklerin Stratejik Planı + Kadınların Empatik Yorumu = Forum Patlaması

Şimdi düşünelim: Erkekler “Çözüm lazım, güneşi kapatalım” derken, kadınlar “Aman dokunmayın, çok güzel duruyor” diye araya giriyor. Forumda tartışma büyüyor:

- Erkek: “Afrika’ya devasa güneş şemsiyesi yapalım.”

- Kadın: “Ya bi dur, onların doğallığına hayran kalmadın mı?”

- Erkek: “Tamam o zaman, şemsiyeyi yarım açalım.”

- Kadın: “Senin şemsiyeni yerim, bırak insanları kendi halinde.”

Ve işte forumdaşlar, bu noktada kahkahalar kopuyor. Çünkü mesele ten değil, bakış açısı.

---

6. Forumdaşlara Sorular: Hadi Siz de Katılın!

Şimdi sıra sizde sevgili forum ahalisi:

- Sizce hepimiz aynı ten rengine sahip olsaydık, moda sektörü çöker miydi?

- Afrikalıların siyah teni olmasa, “bronzing powder” diye bir şey çıkar mıydı?

- Erkekler gerçekten güneşi kapatmaya çalışır mıydı, yoksa arada klimayı icat etmekle yetinirler miydi?

- Kadınlar “şu ten rengi ruj bana yakışır mı?” diye hâlâ birbirine sorar mıydı, yoksa “hepimize yakışıyor zaten” diyerek hayatı kolaylaştırır mıydı?

Yorumlarınızı bekliyorum. Şakalar, hayaller, çılgın teoriler hepsi serbest!

---

Sonuç: Biraz Gülmek, Biraz Düşünmek

Afrikalıların teninin siyah olması, bilimsel olarak evrimsel uyum, melanin, güneş ışınları falan… Ama bizim forumumuzda mesele, işin eğlenceli kısmı. Çünkü bazen ciddi sorulara gülerek yaklaşmak, kahkahalarla cevap aramak çok daha keyifli.

O yüzden sevgili forumdaşlar, “Afrikalıların teni neden siyah?” sorusuna bizim cevabımız:

“Çünkü hayat siyah tenle daha renkli görünüyor!”

Hadi bakalım, şimdi sahne sizin. Bakalım siz ne diyeceksiniz? 😄