Ağlayan Pasta Çift Katlı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet l vücut yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 2 ymk kaşığı kakao
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1.5 su bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- 2 su bardağı süt
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Toz şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpılır daha sonra süt sıvı yağ temalır en son son un kakao kabartma tozu kakao şekerli vanilin eleyerek ekliyoruz.
- Kıvam alan kek harcını yağlı, kağıt serili borcama koyuyoruz evvelde ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz. Kekin birinci sıcağı çıkınca ortan ayırıyoruz.
- Yarım su bardağından biraz fazla süt ile ıslatıyoruz kremşanti çırpıyoruz ortadan böldüğümüz kekin üzerine sürüyoruz(
- çabucak sonrasında öbür paketi de başka çırpıp üzerine sürdüm ve dinlendirdim ki üzerine çikolata sosu dökünce kremşanti erimesin diye) karışmasın diye.
- ondan sonrasında öbür parçayı da ekleyip onun da üzerine kremşanti sürüp buzdolabında en az 30 dakika dinlendiriyoruz (Ben çakıl taşlı şeker işe süsledim süsleme size kalmış) (Kremşanti dinlendirmedeki emel çikolata sosu dökünce kremşanti ile karışmasını engellemek
- Pasta dinlenirken çikolata sosunu yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz soğuyan çikolata sosunu (Ben 1 yemek kaşığı dolusu nutella da koydum isteğe bağlı)
- Dinlenmiş ve sertleşmiş olan kremşantinin üzerinden çikolata sosunu döküyoruz en az 4 saat buzdolabında bekletiyoruz şimdiden afiyet olsun ????????.