AKP kurucularından Şener: Bu daha âlâ günlerimiz, zira bunlar ekonomiyi toparlayamazlar

Beykozlu

New member
AKP kurucularından, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Bu daha düzgün günlerimiz, zira bunlar ekonomiyi toparlayamazlar” değerlendirmesini yaptı.

Şener, Sözcü gazetesi müellifi Hürmet Öztürk’e konuştu. Şener, Ekonomik bütün göstergeleri “felaket” olarak niteledi. Şener, “Enflasyon almış gitmiş. Kur fırlamış. 7.30 olan dolar kuru yıl sonunda 13’e çıkmış. Dolar kurunu yüzde 82 artıracaksınız, daha sonra ‘düştü’ diyeceksiniz. Dolar kuru ve enflasyonu çıldırtmışlar. İşsizlik arttı. Faiz arttı 3 ay ortasında hem kuru hem faizi arttırmıştı. Akaryakıta her gün artırım geliyor” dedi ve kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Ben 3-4 ay evvel çiftçiye “Mazot 10 TL olacak” desem, ‘Olmaz’ sıkıntısı. Mazot 15 oldu. Türkiye’de elektrik faturasından korkmayan bir aile bile yoktur. Doğal gazda, marketler de o denli. Türkiye’de 4 milyon insan TÜİK’in sayılarına bakılırsa; günde 16 lira gelirle yaşıyor. Yani bir kilo un parası. hiç bir devirde olmadığı kadar da gelir dağılımı bozuldu. Gelirler her insanın alım gücü olarak azaldı. Bir ayda tüm minimum fiyat eridi gitti. Gelirinde geçen yıla nazaran düşüş yaşadı. Daha 12 ayı çıkaracak. Çiftçi barut fıçısı üzere. Gübre, mazot, ilaç, yem hepsi zamlandı.

İktidardakilerin bugün söylemiş olduklerinin yarın aksisini yaptığını kaydeden Şener; açıklamasını şu biçimde sürdürdü:

“Benim, bunların ekonomiyi toparlayacaklarına inancım yoktur. Daima nutuk attılar. Artık ‘yüksek kur yararlı’ demiyorlar; düşürmeye çalışıyorlar. ‘Cari açığı kapadık’ diyorlar fakat artık bir daha artıyor. 7 milyar dolar bir aylık cari açık var. meğer tüm krizler 2001 krizi dahil cari açık daima kapanmıştır. Bunlar bir iki ay ‘kapandı’ diyorlar daha sonra tekrar görülüyor. Daha bu günler düzgün günlerimiz.

İhracatçının maliyetleri yüzde 82 artmış. Hükümet ihracatçının yurtharicinden getirdiği paraların yüzde 25’ini ‘TL yapacaksın’ diyor. Bunlar, üretimi caydırıyor. Yandaş medyada bu ülkenin iktisadıyla ilgili ne konuşuluyor, ne yazılıyorsa zıddının gerçek olduğuna inansınlar.”

AKP iktidarında partinin en kuvvetli isimlerinden olan ve bugün en epey eski partisini eleştiren CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Öztürk’ün “İki parti içinde ne üzere farklar var?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Ben ve Abdullah Gül o periyotta Başbakan Yardımcısı idik. Partinin kongresi var. Daha evvelki kongre, hükümet kurulmadan evvel gerçekleştiği için parti meclisine girmişiz, ikimiz de genel lider yardımcısıyız. İkimiz de bakan olduğumuz için tüzük gereği genel lider yardımcılığımız düşüyor. Biz bakanken yeni bir kongre yapılıyor. Bakan da olsan partinin idare şurasında olmak hayli değerli bir itibardır.

Cumartesi kongre var. Cuma günü Gül, geldi “Yarın kongre var. Başbakanı bugün yalnız bırakmayalım” dedi. Benim odadan çıktık; başbakanın odasına gittik. Cuma namazına kadar yanından ayrılmadık. bir arada Cuma’ya gittik. Çıkarken, “Erdoğan’ı rahat bırakalım” dedim. Gül, “Hayır yalnız bırakmayalım” diye ısrar etti. Akşama kadar oturduk lakin kongre konusunu açmadan, parti meclisine kimin girdiğini bile sormadan oturuyoruz.

Kongre günü Gül’le bir daha yan yana oturuyoruz. Liste okundu. İkimiz de parti meclisine girmişiz. Siyasette genel liderin yanında dolaşmak bile ruhsal olarak bile tesirli. Şunu anlatmak istiyorum: AKP’de, Erdoğan’ın listesi oylamaya geliyor, hiç delinmeden kurultayda kabul ediliyor. AKP’nin bütün kurultayı bu biçimdedir. Hiç delinmemiştir.

CHP’li bir milletvekili olarak oyumuzu kullandık. Aman Allah’ım cıvıl cıvıl ne kadar epey kişi var “Ben listeye girmek istiyorum” diyen ve propagandasını yapıyor. Genel merkez bir liste yapıyor, daha sonra bakıyoruz liste haricinde ferdî olarak girmek isteyen çok fazla aday var. Kişisel olarak aday olanlar da listeye girebiliyor. Parti içi demokrasi var. Bundan daha hoş bir şey olabilir mi? AKP de bunu bakılırsamezsin. Örneğin; AKP’de bir milletvekili aday olmaya kalkarsa üstü çizilir ve tekrar milletvekili de olamaz.”