Aktris Leah Remini Scientology’ye dava açtı: İddialar bunlar

semaver

New member

Leah Remini, Scientology’ye karşı yasal işlem başlatır. Oyuncu, Instagram’da şüpheli organizasyondaki deneyimlerinin ayrıntılarını kamuoyuna duyuruyor.

En çok kült sitcom “King of Queens” ile tanınan aktris Leah Remini, yıllardır tartışmalı Scientology inanç hareketine karşı kampanya yürütüyor. Remini şimdi de Los Angeles’ta örgüte dava açtı. Instagram’da “17 yıllık taciz, sindirme, gözetleme ve iftiradan sonra Scientology ve David Miscavige’e dava açıyorum” yazdı.

Remini davasında, diğer şeylerin yanı sıra, Scientology’nin 2013’te ayrıldığından beri onu takip ettiğini ve onu susturmak için mahremiyetini ihlal ettiğini iddia ediyor. O zamandan beri, şüpheli organizasyondaki deneyimlerini çeşitli şekillerde bildirdi. Örneğin, “Leah Remini: Life After Scientology” adlı belgesel dizisi, kendisi ve okuldan ayrılan diğer kişilerin deneyimlerini ele aldı. 2015 anı kitabı “Troublemaker: How I Survived Hollywood and Scientology” de bu deneyimleri ele alıyor.

Özel dedektifler tarafından kovalanmak mı?

Remini, diğerlerinin yanı sıra Page Six’in erişebildiği davasında, Scientology’nin kendisi hakkında “kasıtlı olarak kötü niyetli ve yanlış söylentiler” yaymak için yüzlerce sosyal medya hesabını kullandığını iddia ediyor. Anılarının yayınlanmasının ardından Scientology tarafından tutulan özel dedektifler tarafından da takip edildi.

Onlara yönelik bahsedilen korkutma önlemleri, aynı zamanda diğer okul terklerine yöneliktir ve örgütün eski üyelerine nasıl davranıldığının belirtileridir. Sonuç olarak, Remini hem kişisel ilişkilerini hem de iş fırsatlarını kaybetti. Oyuncu şimdi Scientology’den “muazzam ekonomik ve psikolojik zarar” için tazminat talep ediyor.

“Scientology Beni Susturamadı”

Instagram’da “Scientology kurbanlarına hizmetim hayatım ve kariyerim üzerinde önemli bir etkiye sahip olsa da, Scientology’nin beni susturma nihai hedefine ulaşılmadı” diye devam ediyor ve ekliyor: “Scientology’de deneyimlerini paylaşan insanlar ve bunu yapanlar. hikayelerini anlatmak ve onları savunmak, vergiden muaf, milyar dolarlık bir tarikattan misilleme korkusu olmadan bunu yapmakta özgür olmalı.”

Basın ayrıca “kişisel yaşamlarını ve kariyerlerini mahveden ayrıntılı bir Scientology istihbarat operasyonuyla karşılaşmak zorunda kalmadan Scientology hakkında haber yapma hakkına sahiptir. Kolluk kuvvetleri, Scientology’de işlenen suçları, işinizi kaybedeceklerinden korkmadan soruşturma hakkına sahiptir.” dedi Remini.