Alman boksör WBC, WBO ve WBA şampiyonluklarını birleştiriyor

Beykozlu

New member
“Bu benim hayatımın hayali”

Alman boksör tarihi başarıya imza attı

24 Kasım 2024 – 07:41Okuma süresi: 2 dakika

Tina Rupprecht kutluyor: Alman oyuncu tarihi bir başarıya ulaştı.

Resmi büyüt

Tina Rupprecht kutluyor: Alman oyuncu tarihi bir başarıya ulaştı. (Kaynak: Marijan Murat/dpa)

Alman boksunun tarihi başarısı: Üç dünya şampiyonluğunu birleştiren Tina Rupprecht benzersiz bir başarıya imza attı ve daha fazlasını istiyor.

Tina Rupprecht Alman boksunda bir dönüm noktası oluşturdu. Augsburg'lu 32 yaşındaki oyuncu, Cumartesi akşamı Heidelberg'de Japon Eri Matsuda'ya karşı puanlarla zafer kazanmakla kalmadı, aynı zamanda WBC, WBO ve WBA derneklerinin atom siklet kategorisinde dünya şampiyonalarını da birleştirdi. Daha önce hiçbir Alman boksör böyle bir başarıya ulaşmamıştı.

Zaferinden sonra gözle görülür şekilde duygulanan Rupprecht, “Bu benim hayatımın rüyası, buna inanamıyorum” dedi. Sadece 1.53 metre boyunda ve 45 kilo ağırlığındaki sporcu, 16. profesyonel mücadelesinde 14. galibiyetini kutlarken, rekorunda bir beraberlik ve bir yenilgi de yer alıyor.

Şimdiden önümüze bakıyoruz: 2025'te, şu anda IBF kemerini elinde bulunduran Japon Sumire Yamanaka ile bir düello gerçekleşecek. Bu, Rupprecht'e dört ana atom ağırlığı unvanının tümünü birleştirme şansı verecek.

Boksör cumartesi günü başarısına titizlikle hazırlandı. Özbekistan'da on günlük bir eğitim kampını tamamladı ve 30 yaşındaki Matsuda'ya karşı mücadele için özel olarak eğitim aldı. Rupprecht maç öncesinde “Bu çok büyük bir fırsat ve ben de bundan yararlanacağım” dedi.

Rupprecht, üç federasyonun dünya şampiyonluğu kemerlerinin yanı sıra ünlü boks dergisi “The Ring”den de unvanı aldı. Bu ödül yalnızca Amerikan “Boks İncili”nin uzman gazetecileri bir sıklet sınıfındaki en iyi iki boksörün birbirleriyle yarıştığını gördüklerinde verilir. Boks efsanesi Max Schmeling bu unvanı en son 1930'da Almanya adına kazanmıştı.