Altın Yoğurt Mayalama (Zerdeçallı) Tanımı İçin Gereçler
Zerdeçalın binlerce yararı saymakla bitmiyor pekala yoğurdu niye bununla mayalamayayım ki dedim fazlacata hoş oldu bilhassa zayıflama dönemindeyseniz bağırsaklarınızı çalıştırmada fazlaca başarılı olacaktır ????.
- 1 kilo süt
- 2 yemek kaşığı mayalık yoğurt
- 1 yemek kaşığı zerdeçal
Zerdeçalın binlerce yararı saymakla bitmiyor pekala yoğurdu niye bununla mayalamayayım ki dedim fazlacata hoş oldu bilhassa zayıflama dönemindeyseniz bağırsaklarınızı çalıştırmada fazlaca başarılı olacaktır ????.
- Birinci evvel sütü parmağınızı yavaşça yakacak kadar kaynatın, tüm süreçlerde asla metal kaşık kullanmayın.
- Mayanıza kaynayan sütten bir iki tahta kaşık ile ekleyin mayayı sütle evvelinde harmanlayın. İçine bir dolu dolu yemek kaşığı zerdeçal ekleyin ben bir çay kaşığı kadar nanede koyuyorum fazlaca yakışıyor
- Mayayı kaynayan süte ekleyip tahta kaşık ile karıştırın. Bu ortada fırınınızı beş dakika kadar ısıtın, kapatın ve yoğurdunuzu ağzı açık biçimde fırına yerleştirin.
- Fırının ağzını kapatın ve hiç açmadan bir gece yoğurdu fırında bekletin. Ben genelde geceden yapıp sabaha kadar bekletiyorum.
- Sabah çıkardığım yoğurdu bir daha ağzı açık biçimde buzdolabına koyuyorum soğuduktan daha sonra ağzını kapatıyorum. Bir gün dinlendikten daha sonra servis yapın ????.