semaver
New member
Anne Wunsch kürtaj yaptırmaya karar verdi. Sosyal medya yıldızı şimdi de halktan gelen tepkileri konuşuyor.
Etkileyici Anne Wunsch, birçok kadının çekindiği bir şeyi yapmaya cesaret etti: kürtaj yaptırmak istemekten açıkça bahsetti. 31 yaşındaki kadının zaten üç çocuğu var ve dördüncüyü istemiyor. Instagram açıklamasını yaptığında zaten şiddetli tepkiler bekliyordu. Ancak yalnızca bu tür mesajlar almadı.
“Katil”, “‘Anne’ kelimesini hak etmedin” veya “Çocuklarından hiçbirini hak etmedin” – bunlar Anne Wunsch’un daha sonra aldığı ve şimdi hayranlarıyla paylaştığı mesajlar. Kameraya doğru, “Sözlerin bazen ne kadar sert vurabileceğini biliyorsun,” diyor. “Gebeliği sonlandırmak için o kadar çok sebep var ki her birinin kendine göre bir sebebi var. Sen bu kararı vermek zorunda olan bu kadının konumunda değilsin.” “Ona karşı mutlak bir nefret hisseden” ve herhangi bir anlayış toplayamayan birçok insan olacaktır.
“Hala doğru yol”
Ama karşı karşıya olduğu sadece nefret değil. Ama aynı zamanda şükran. “Birçok kadın artık kendilerini yalnız hissetmedikleri için bana teşekkür etti.” Pek çok insan, Anne Wunsch’un şu anda toplum içinde katlanmak zorunda kaldığı bok fırtınasını ailesinden, arkadaşlarından veya tanıdıklarından kendi özel ortamlarında çekerdi.
“Benim için bunu halkla paylaşmak yine de doğru yoldu, çünkü kadınlardan, enstitülerden, doktorlardan beni cesaretlendiren ve bu gücüm için teşekkür eden çok fazla mesaj aldım, bunu da paylaşın.” ortaya çıkarır.
Etkilenenlere yardım eli uzatmak istiyor: “Güçlü kalın. Bu sizin hayatınız, bu sizin bedeniniz. Bu kolay bir yol değil, kahretsin.”