semaver
New member
Bir buçuk yıl önce Fritz Wepper kanseri yendiğini duyurdu. Ancak artık televizyon kariyerine devam etmeyecek.
Aktör Fritz Wepper kameraların önüne dönme ihtimalini reddetti. Bunu eşi Susanne Kellermann ile “Bild”e yaptığı ortak röportajda doğruladı.
82 yaşındaki oyuncu televizyon kariyeri hakkında “Bunu bitirdim” dedi. Artık sevgilisi, kameraman ve yönetmen Susanne Kellermann’la birlikte bir projeyi daha tamamladılar. Çift bir kitap yazdı. Başlığı: “Ben sadece bir köpeğim olan bir insanım – kalplerimizi fetheden hayvanlarla geçen harika yaşamı anlatıyor”.
“Arkasında bırakmak istediği şey bu”
49 yaşındaki Kellermann, çalışmasıyla ilgili şunları söylüyor: “Bu kitap onun son projesi olacak. Fritz bunu çok net ifade etti. Onun mirası. Ardında bırakmak istediği şey bu.” Wepper şu anki sağlık durumuyla ilgili şunları ekliyor: “Şu anda koltuk değnekleri olmadan tekrar düzgün bir şekilde yürüyebilmem önemli, ancak umarım kısa sürede tekrar ayağa kalkabilirim.”
Wepper, 2022 yılı başında kamuoyuna açıkladığı kanseri yendiğini Şubat 2022’de “Bunte” dergisine anlattı. “Eşim ve çocuklarım bana çok güç verdi. Onların sevgisi beni kurtardı. Hala ayaktayım.” Wepper, “Tekerlekli sandalyeye bağımlıyım ama tekrar kendim yürüyebilmek için çabalıyorum” dedi. Geçen yılın ortasında rehabilitasyon kliniğinde 15 ay kaldıktan sonra evine döndü.
Fritz Wepper, 1959’da savaş karşıtı filmi “Die Brücke”yle uluslararası üne kavuştu. 1969’dan 1974’e ve son olarak 1974’ten 1998’e kadar “The Inspector” ve “Derrick” adlı televizyon dizilerinde Harry Klein rolünü oynadı. Daha sonra Wepper, ARD dizisi “Um Himmels Willen”de özellikle Belediye Başkanı Wolfgang Wöller olarak tanındı. Bunu 2002’den dizi 2021 yazında durdurulana kadar oynadı.
Fritz Wepper’ın Angela von Morgen’den kendisi gibi oyuncu olan bir kızı Sophie Wepper var. 2009’dan beri Susanne Kellermann’la birlikte olan çiftin 2020’den beri evli olduğu belirtiliyor. Ayrıca kendisinden 2011 doğumlu bir kızı da var.