Arkadaşı Stephen Fry, hasta hükümdar hakkında endişeli

semaver

New member

Pazartesi günü Buckingham Sarayı, Kral III. Charles'ın tahta çıkacağını duyurdu. kanseri var. Şimdi hükümdarın bir arkadaşı konuşuyor ve onunla ilgilendiğini gösteriyor.

İngiliz yazar ve aktör Stephen Fry, Kral III. Charles'ın hastalığını anlatıyor. Bir yandan minnettar ama bir yandan da kaygılı. BBC podcast'i “Today”da bunun nedenlerini açıklıyor.

Buckingham Sarayı Pazartesi akşamı erken saatlerde Kral III. Charles'ın tahta çıktığını duyurdu. kanser hastasıdır. Hangi kanser türü olduğu açıklanmadı. Ancak açıklamaya göre doktorlar, prostat büyümesine bağlı olarak planlanan bir prosedür kapsamında tanıyı koydular.

Kraliyet ailesinin hastalığı kamuoyuna duyurmasının son derece “yararlı” olduğunu söyleyen Fry, bunun hastalığı odak noktasına getirdiğini ve kanser hakkında konuşma konusundaki “tabu”yu yıktığını söyledi. Dahası, bu adım Charles'ın monarşinin bireysel unsurlarını modernleştirme çabalarıyla uyumluydu.

“Elbette endişeleniyorum”

Ancak 2018'de prostat kanserine yakalanan Fry şunu da söylüyor: “Açıkçası onun sağlığı konusunda endişeleniyorum ve endişeleniyorum… bunca zamandır başlangıç bloklarında yer almak ve bu kadar kısa bir süre sahnede olmak, Eğer ciddi bir şekilde hastalanırsa çok ama çok üzülürdü.” Fry'a göre Charles'ın yapacak çok işi var ve çok şey yapmak istiyor. Fry, hükümdarın planlarının ülkeye ve insanlara fayda sağladığına inanıyor.

Tedavisi sırasında Charles herhangi bir kamu görevi yerine getirmiyor ancak devlet işlerini ve resmi büro işlerini her zamanki gibi yürütmeye devam ediyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'a göre kralın kanseri erken teşhis edildi.