Aşure Tanımı

Leila

Global Mod
Global Mod
Aşure Tanımı İçin Materyaller

• 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1.5 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1.5 su bardağı incir
  • 1.5 su bardağı kayısı
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 6-7 karanfil
  • 2 portakal kabuğu (Mevcutsa)
  • 1.5 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Aşure Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Bir gece önce buğdayımı 6-7 su yıkadım ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar kaynar su ekledim. Kaynadıktan daha sonra suyunu döktüm (Berrak bir aşure olması için)
  2. daha sonrasında üzerine sıcak şu ekleyip kısa bir süre kaynattıktan daha sonra altını kapattım ve bıraktım. Fasulye ve nohutu ıslattım. Sabah nohut ve fasulye düdüklüde 15 dakika pişirdim.
  3. Büyük bir tencereye aşurelik şişen buğdayı fasulye nohut doğranmış portakal kabuğu kayısı şeker fındık kuş üzümü badem ekledim tuz zerdeçal ve 2 l şu ekledim (Sıcak suyunuz hazır olsun azaldıkça ekleyin)
  4. Başka bir tencerede kuru üzüm ve inciri kaynattım (Aşure kararmasın diye) ve aşure altını kapatmadan evvel ekledim. Karanfilleri cezvede kaynatıp suyunu ekledim.
  5. Buğdaylar yeterlice yumuşayıp aşure suyu kıvamlı olana kadar pişirdim. Sıcak sıcak kaplara koyup üzerini süsledim. Deneyenlere afiyet olsun ????
Not: Orta ateşte sonlara gerçek kısık ateşte pişirdim. Aşuremiz biraz sulu bir kıvamda kalmalıki bekledikçe fazlaca daha koyulaşmasın.