Ateşböceği Ercan: Bülent Ersoy’u benzincide keşfettim

Beykozlu

New member
USTA sanatçı Ercan Bostancıoğlu (85), nam-ı öteki Ateşböceği Ercan, Magazinsortie.com Yayın Direktörü Olcay Ünal Sert’e samimi açıklamalar yaptı. Zeki Müren, Bülent Ersoy, Sevinç Karaböcek ve Ajda Pekkan’la olan anılarını anlatan Bostancıoğlu, ‘Diva’ya kırgın olduğunu lisana getirdi. Sert’in, “Bülent Ersoy’u piyasaya siz mi Müjdat Gezen mi soktu?” diye sorması üzerine, “Onu piyasaya getiren benim” diye cevap veren usta sanatçı, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

FAHRETTİN ASLAN’LA GÖRÜŞTÜRDÜ

“Bülent Ersoy’u birinci kez akaryakıt istasyonunda dinleyen benim. Ben de Beyaz Kelebekler’den merhum Turgut’u (Akyüz) aradım ve birlikte Müzeyyen Senar’la görüşmesini sağladık. Müzeyyen Abla da Maksim Gazinosu’ndan Fahrettin Aslan’la görüştü ve sahnelere o çıkardı… Bülent alışılmış kuvvetli bir ses, o günlerden bugünlere geldi. 15 yıl evvel ben eşimi kaybettim. Bir kez aramadı beni. Fakat 85 yaşında bunlara gereç olacak bir insan değilim ben.”

Ateşböceği Ercan, Müzeyyen Senar ve Bülent Ersoy’u nasıl tanıştırdığını anlattı.

AJDA’NIN ZEKİ MÜREN’İN YERİ DOLMAZ

“En rahat kimlerle çalıştınız?” sorusuna, “Partnerim Yalçın’ı (Otağı) saymazsak, Behiye Aksoy ve Zeki Müren’le” diye karşılık veren Ercan Bostancıoğlu, Müren’in fazlaca disiplinli olduğunu kelamlarına ekleyerek, şunları söylemiş oldu: “Sahnelerde biroldukca kuralı birinci o getirdi. Benim arkadaşım olduğu için de uygun anlaşırdık. bir arada fazlaca plaja, denize gittik…” Ajda Pekkan’ı da epeyce sevdiğini söyleyen Bostancıoğlu, yerinin doldurulmaz olduğunu vurguladı: “Şimdikiler Ajda’nın tırnağı olamazlar! 1968’de ben İzmir Fuarı’nda çalışıyordum. Annem rahatsızlanmıştı. Ajda bana otomobilini verdi. Ben o denli yetiştim, 5 saat daha sonra annem vefat etti. Bunlar unutulabilir mi?”

Zeki Müren’le dost olduklarını söyleyen Ercan Bostancıoğlu, “Erenköy’ün lisanı olsa da anlatsa” dedi.

BİR TEK CEM YILMAZ’I SEVİYORUM

Metin Akpınar’ın geçtiğimiz günlerde “Cem Yılmaz’ı başarılı bulmuyorum” kelamları de sorulan Ercan Bostancıoğlu, “Ben hiç bir komedyen hakkında konuşmuyorum” diyerek şunları ekledi: “Ne Ateş Böcekleri’nin, ne Metin ile Zeki’nin, ne Müjdat’ın (Gezen) yerini kimse dolduramadı. Ben günümüzden komedyen olarak sırf Cem Yılmaz’ı seviyorum. Geri kalanı bana hiç bir şey vermiyor. Cem Yılmaz sempatik, daha halka yakın espriler yapıyor. Tahminen vakit içerisinde hepimiz yine yaptık fakat Cem Yılmaz içlerinde en yeterlisi.”