Beykozlu
New member

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 10.000 metrenin üzerindeki finalde işler dramatik bir hal aldı. Olimpiyat şampiyonu Sifan Hassan altın yolundaydı. Sonra düştü ve bunun hakkında konuştu.
Aslında, Budapeşte’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 10.000 metrede Sifan Hassan için her şey altın gibi görünüyordu. Hollandalı kadın başta geri planda kaldı ve sonlara doğru ilerledi. Gudaf Tsegay ile temas ettikten sonra yaklaşık 30 metre kala düşene kadar liderliği ele geçirdi ve sıyrıldı.
Muhtemel unvan ve madalya da gitmişti. Etiyopyalı 31:27.18’lik derecesiyle kutlama yaparken, Hassan 31:53.35 ile 11. oldu. Hemen ardından ZDF’de şunları söyledi: “Etiyopyalı tarafından itildim, bir video olmalı ama spor bu.”
Yarış sonrası karışık alanda dünyanın dört bir yanından onlarca gazeteci koşucuyu bekliyordu. Herkes düşüşün nasıl olduğunu, Hassan’ın nasıl olduğunu ve bitiş çizgisinden hemen önce drama hakkında ne hissettiğini bilmek istedi.
“Dünyanın sonu değil”
Hollandalı geldiğinde gülümsemesini yeniden bulmuştu. Neredeyse gelişigüzel bir şekilde dizinin ağrıdığını söyledi ve sonra ekledi, “İstesen de istemesen de her şey olur. Bu dünyanın sonu değil.”
Daha sonra tekrar yarış rotasına girdi ve şöyle dedi: “Çok güçlüydüm. Başlangıçta zor olduğunu hissettim ama sonra her turda kendimi daha güçlü hissettim.” Bunu Hassan’da da görebiliyordunuz, çünkü sondan kısa bir süre önce yetişmeye başladı.
Ayrıca iki yıl önce Olimpiyat Oyunları öncesinde bir düşüş yaşadığını da hatırladı: “Tokyo’da sabah düştüm ve akşam kazandım.” Hassan, 5.000 metre ve 10.000 metrede Olimpiyat şampiyonu oldu.
Sporcu Cumartesi akşamı da geç saatlerde yas tutmak istemedi. Hassan durumu şöyle özetledi: “Elimden geleni yaptım. İstediğim gibi olmadı. Bazen zaferin tek yol olmadığını, zamanın geldiğini kabul etmemiz gerekir. Hayat her zaman mükemmel değildir. inişler ve derinlikler.”