Baht Oyunu’nun Tuğçesi Aslı Sümen’den set itirafı! “Çamura düştü…”

Beykozlu

New member
“Baht Oyunu” nasıl gidiyor?

Fevkalade gidiyor.

Set ortamın hoşsa niye hoş? Bize spesifik bir şeyler anlatır mısın?

Bu, benim birinci işim. Rol arkadaşlarım, bana daima “Sen, o kadar hoş bir sete denk geldin ki çabucak sonrasında mutsuz olabilirsin.” diyorlar.

Sanki bu durum talih mı yoksa şanssızlık mı?

En azından şu an benim için fazlaca büyük bir baht. Zira hocamız Serdar Gözelekli, oyuncuları sette rahat ettirmek için elinden geleni yapıyor.

Seni üzmek kolay mı?

Beni üzmek baya kolay. Ben müspet feedback ile çalışıyorum. Bana negatif bir feedback verirsen, yavaşça sesini yükseltirsen üzere durumlara gelemiyorum. Ben, küçükken basketbol oynuyordum. Baskette de antrenörün sana sert davranıyor, bağırıyor. Ben, basket oynayabilirdim zira uygundum o mevzuda. Bir noktada bağrılmaya gelemiyorum üzere bir yerden bırakmıştım.

Hoşluk yarışına katılmak nasıl oluyor? Ben güzelim ve bu yarışa katılmalıyım mı diyorsun?

Üniversitede dansa başladım. 5 danstan oluşan bir kategori var ve müsabakalara katılıyorsun. Ben, orada seyircilerle bağlantı kurmanın ve onlardan bir karşılık almanın epey hoşuma gittiğini fark ettim. Üniversite benim için dans demek oldu. Ben aslında ODTÜ işletme mezunuyum. Bir şirketin CEO’su olma hayali ile girdim. Tuğçe’yim ben aslında. O biçimde başlamıştım okula ve ailemin benden beklentisi de o tarafta idi. Ancak ondan sonrasında farklı bir şey yapmak istediğimi fark edince bu yola nasıl kendimi atarım dedim. En yeterlisi Miss Turkey’e başvurayım, orada birinci 20’ye kalırım diye düşündüm. Hem ailem kabul etmiş olur bu biçimde bir yola girdiğimi tıpkı vakitte ben bu dünya ile tanışmış olurum. Tahminen bir ajansım olur üzere bir yerden başvurdum.

Kendinle barışık mısın?

Evet, kendimle barışık biriyim. Miss Turkey’e katılan herkes, kendini hoş buluyordur.

Aslı, hoşluk nedir?

örneğin bir beşerle tanışırsın ve tahminen birinci başta fazlaca hoş gelmez. Ancak konuştukça, onunla vakit geçirdikçe sana epey hoş gelmeye başlar. Bence bir insanın bakış açısı, olaylara yaklaşması, olumlu oluşu bence hoşlukta fazlaca büyük bir hissesi var.

Nasıl gidiyor, neler yapıyorsun?

Şu an ömrüm epeyce hoş gidiyor. Set fazlaca ağır ve bundan da fazlaca memnunum. Onun haricinde üniversitede profesyonel olarak dans ediyordum ancak şu anda da hayatımın bir yerinde olsun istediğim için vaktim pek kurslara katılmayı seviyorum. daha sonra o dansı meskende çalışmayı epeyce seviyorum. TikTok danslarını yapmayı epey seviyorum ve sahiden bayılıyorum.

TikTok kullanıyor musun?

Evet, kullanıyorum. Oradaki dansları çalışmaya bayılıyorum.

Takip ettiğin TikToker var mı?

Yabancılar var.

Oyunculukta nereye gitmeyi düşünüyorsun?

Küçükken izlediğimiz ve kült olan sinemalar olur ya. O olmak istersin ya da sende bir epeyce his uyandırır, ağlatmıştır seni filan. O denli bir sinemada başrol olmak istiyorum ve izleyen insanlarda bende uyanan duyguyu uyandırmak istiyorum. örneğin “Notebook” sinemasını fazlaca küçükken abim seyrettirmişti. Ben epeyce ağlamıştım ve beğenmiştim. Hala her izlediğimde ağlıyorum. O hissi yaratmak bence epeyce hoş bir şey.

“Baht Oyunu” projesinde şaşırdığın bir set anısı oldu mu?

İdris Nebi Taşkan, dizideki partnerim. Biz, Sapanca’da setteyiz ve 6. kısmı çekiyoruz. Sette gölün ve köprülerin olduğu fazlaca hoş bir yerde idi. Salı günü yayınlanan 5. kısmı izlemeye başladık. İdris’in telefonundan birlikte izleyerek gülüyoruz. Reji o sırada bizi çağırıyor zira sahneye gireceğiz. Biz de kısma kendimiz kaptırdık ağır ağır yürüyoruz. O sırada İdris’in ayağı boşluğa hakikat bir gitti. Ben de onu görür görmez bağırdım, güya bağırmak onu durduracakmış üzere. O da panik olup eksiksiz oraya bastı ve derenin içine düştü. Dere de çamurlu filandı. Sette oraya düşebilecek kişi de İdris’ti esasen. Natürel set takımı için komik değildi zira onlar sahneye bekliyordu.

İdris kızdı mı duruma?

İdris, direkt gülmeye başladı. Zira durmak için debelendi derenin ortasında. İdris esasen her şeye güler geçer, rahat bir karakter.

En son en hayli istediğin şey neydi?

En son en çok istediğim şey bir diziye girmekti. Olduğu için şu an fazlaca memnunum.

En son en çok hüzünlendiğin şeyi paylaşabilir misin?

bundan evvelki münasebetimde aldatıldım. Bunu öğrendiğim an baya hüzünlü bir andı benim için.

Çok üzüldün mü?

Evet, üzüldüm. Kim üzülmez ki? Bir de birinci kez başıma bu biçimde bir şey gelmişti ve benim başıma hiç bu biçimde bir şey gelmeyecek sanıyordum.

Duruş olarak ne yaptın?

Üzüldüm, ağladım ve ayrıldım. Bir de daima birisi beni aldatırsa kestirir atarım diye düşünüyordum. O kadar kolay da olmuyormuş ve yeniden geri dönüşü de olmuyormuş.

Ona aslında o denli olmadığını anlatır mısın?

Bir arkadaşıma, niye her şeye bu kadar yüzeysel bakıyorsun diye sorardım.

Kendini affettirebileceğin bir andasın ve seni dinliyor. Anlatır mısın?

Hiç kendimi affettirmemi gerektirecek bir şey olmadı. Bir arkadaşımı ekmişim üzere minik şeyler olmuştur. Onların da gönlünü almasını bilirim.

Toplumsal manada yapı olarak bir şeylerden çekindiğin için bir şeyleri kaybettiğini düşündün mü hiç?

Evet, ben kurduğum ilgiler ve konuşma üslubum hayli yumuşak ve karşı taraf kırılır mı diye düşündüğüm için tahminen de karşı tarafa sözümü dinletme yeteneğimi kaybettim. Tahminen daha sert olsam karşıdaki benden daha fazlaca korkacak.

O sürprizi sahiden anlamamıştı. Sence niye? Sürpriz yapmayı ve yapılmasını sever misin?

Bayılırım sürpriz yapmaya. Yapılmasına da bayılırım. Benim küçük halam da sürpriz yapmayı epey sever. Hatta bir kezinde ben de ona sürpriz yaptım. Kocaman bir sepetim aldım ve ailedeki her üyedenmiş üzere farklı bir ikram aldım. Hepsinin üzerine o isimleri yazdım, fotoğraflar bastırdım, yatağına koydum. O uğraşı seviyorum ve daha fazlaca uğraştıkça benim adrenalinim de artıyor. Onun sürprizi bakılırsaceği saniye için ben de çok heyecanlanmış oluyorum.

Sürpriz yaparken risk alır mısın?

Hayır, almam.

Aşk diye bir şey var mı sence?

Var olağan ki.

Onu nasıl sevdiğini tanım eder misin?

Bence aşk muhakkak var. Bu, benim hayli inandığım ve hayatımı besleyen bir kavram. Şu anda da besliyor. Karşıdaki kişi seni özgür bıraktığı vakit, sana karışmadığı vakit, sana güvendiği vakit sorgu sualsiz bir durum oluyor.

Hayatta bu biçimde bir şey var mı?

Şu an bende var.

bu biçimde bir şeyi birinci kere mi yaşıyorsun?

Evet. Hem herkes kendi üzere oluyor birebir vakitte birlikte öteki bir dünyamız da var.

bu biçimde sizin ömrünüzde kıskançlık yok mu?

Var natürel ki. Gereğince kıskançlık var. Karşı tarafı hapsetmeyen ya da bir şeyler yapmaktan alıkoymayan bir şey.

Özgürleşmekten kastın ne?

Şu anda bir dizi çekiyorum, göz önündeyim. Partnerinle sahnelerin var ve sevgilin biliyor. Bir şey olmayacağına inanıyor.

Bunu konuştunuz mu?

Konuştuk alışılmış ki. Sonuçta ben hayallerime giden bir yoldayım ve yanımdaki insan beni destekliyor.

Sahne ne olursa olsun rahatsız olamayacağını belirtiyor ve rahatsız olmayacak.

Evet, inşallah.

Nasıl seviyorsun?

Ben çok tatlı seviyorum. Karşı tarafa onu sevdiğimi fazlaca hissettirdiğim ve sözel olarak bunu lisana getirdiğimi düşünüyorum. Daha açık bir biçimde bağlantı kuruyorum.

Dilediğin bireye, dilediğin bir soruyu 83 milyonun izlediği bir programda sorulma imkanı verildi. Bu kim olurdu ve ona ne sorardın?

Ben, kuvvetli bir bayan gördüğüm vakit onu izlemekten epeyce keyif alıyorum. Geçen oturduğum yerde kocaman bir ekranda Beyonce’nin konserleri dönüyordu. Bulunduğum ortamdan kopup yalnızca o ekranı izledim. Nasıl bu kadar kuvvetli olabiliyorsun ya da bunu bir bayan olarak kuvvetli görünmeyi nasıl sürdürebiliyorsun diye sormak isterdim.