semaver
New member
Yirmi yıl önce Rosamund Pike, Halle Berry’nin yanında Bond kızı olarak hayranlarını heyecanlandırıyordu. Başarı bugün hala İngiliz kadının sadık bir arkadaşıdır.
Halkla ilişkiler müdürü, eskrim ustası ve buz gibi ikili ajan: İngiliz aktris Rosamund Pike, bir zamanlar Pierce Brosnan ve Halle Berry ile birlikte soğukkanlı, hesapçı Bond kızı Miranda Frost olarak parlıyordu. Bu performansın üzerinden 21 yıl geçti. O zamandan bu yana beş Bond macerası daha hayranları eğlendirdi. Şu anda 44 yaşında olan Miranda Frost rolü kariyerinde bir dönüm noktası oldu. 2003 yılında “En İyi Yeni Keşif” kategorisinde Empire Ödülü’nü aldı ve çarpıcı Bond kızı görünümü ona Hollywood’da birçok kapıyı açtı.
“Oradaydım”
Ancak Rosamund Pike, başlama vuruşunu kendisi için kullanmak yerine önce kendisini sorgulamak zorunda kaldı: “Bond’un çekimlerinden kısa bir süre sonra Londra’da bir otobüste oturduğumu ve bunun Hollywood’a pek benzemediğini kendime itiraf etmek zorunda kaldığımı hatırlıyorum. Ben tamamen normal ve özgünüm” dedi “Collider Bayanlar Gecesi” ile yaptığı röportajda. Bu yüzden şimdilik tiyatro yapmaya devam etti.
Ancak Hollywood inatçılığını sürdürdü ve zamanla bazı başarılı ve dünya çapında saygı duyulan yapımlar ortaya çıktı. Rosamund Pike, Johnny Depp ve John Malkovich (“The Libertine”), Keira Knightley (“Pride & Prejudice”), Anthony Hopkins (“The Perfect Crime”), Dustin Hoffman (“Barney’s Version”), Bruce Willis gibi büyük isimlerle birlikte rol aldı. (“Vekil Anneler”). Sonuçta kendi adı herkesin ağzındaydı.
‘Gone Girl’ filmiyle Oscar adaylığı
2014 yılında İngiliz kadın, David Fincher’ın psikolojik gerilim filmi “Gone Girl”deki ünlü görünümüyle bir adım daha ileri gitti. Bunun ödülü: “En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde Oscar adaylığı: “‘Gone Girl’deki cani psikopat rolümden bu yana, yönetmenler ve yapımcılar bana eskisinden daha derin ve daha karmaşık roller konusunda güvendiler. Bunun için minnettarım,” diye açıkladı Rosamund Pike, Avusturya haber dergisi “news.at”e.
İş adamı Robie Uniacke ile 2009 yılından bu yana ilişkisi olan ve iki oğlu olan Rosamund Pike, halen sahnede ve ekranda büyük başarı elde ediyor. 2021 yılında Amerikan-İngiliz filmi “I Care A Lot”taki vicdansız girişimci Marla Grayson rolüyle Altın Küre aldı. Şu anda “Zamanın Çarkı” adlı televizyon dizisinin ikinci sezonunda başrol oynuyor.
Rosamund Pike kendisini yalnızca beyazperdede değil, güçlü ve kendine güvenen bir kişilik olarak sunuyor. Oyuncu, gerçek hayatta bile sözünü sakınmıyor ve onu etkileyen bir şey olduğunda açıkça konuşuyor.
Örneğin, bu yaz The Guardian’a verdiği bir röportajda sağlıklı yaşam ve sağlık çılgınlığını kınadı: “Sanırım hepimiz sağlıklı yaşam endüstrisi tarafından aldatılıyoruz. Artık sağlıklı olmanın yeterli olmadığı, sağlıklı olmamız gerektiği fikri. ‘İyi’ olmanın sorgulanması gerekiyor. Ama yine de çok baştan çıkarıcı çünkü gençlik, güzellik ve fitness gibi insanların utandığı şeyler için çabalıyor.”