“Bayern hatasını kabul ediyor”

Beykozlu

New member

Jerome Boateng aniden FC Bayern antrenmanında beliriyor. Görünüşe göre rekor şampiyonlarına geri dönmek üzere. Uzmanlar şaşkınlıkla tepki veriyor.

Eski milli oyuncu Jérôme Boateng’in Bundesliga kulübü FC Bayern Münih’e geri dönüşünün yaklaşması, şampiyonların eski oyuncuları arasında şaşkınlığa neden oluyor. Paralı TV kanalı Sky’da Lothar Matthäus, “Bağlantıda Boateng ismini okumak benim için çok şaşırtıcıydı” dedi. “Bayern bir hata yaptığını kabul ediyor: Savunma ödevlerini yapmaları gerektiği gibi yapmadılar, aksi takdirde dördüncü bir eğitimli stoper oyuncusu olurdu.”

35 yaşındaki Boateng, başlangıçta FC Bayern’e antrenman konuğu olarak geri dönmüştü. Son zamanlarda sopasız kalan stoper, Münih ekibinin açıkladığı gibi Pazar günü Säbener Straße’de yedek oyuncularla bir seansı tamamladı. Boateng’in önümüzdeki günlerde FC Bayern’de de antrenman yapması bekleniyor.

Matthäus şöyle devam etti: “Geçmişte Bayern de Jérôme’u geri getirmeye uygun olmayacak açıklamalar yapmıştı.” Aynı konuşma oturumunda FC Bayern’de Boateng ile birlikte defans oyuncusu olarak görev yapan Holger Badstuber, “Benim için asıl soru iki yıl önceki planın ne olduğuydu” dedi. “Gittiği için mutlu olduklarını kamuoyuna duyurduktan sonra Jérôme’u şimdi geri getirmek bana tuhaf ve biraz gelişigüzel görünüyor.”

Badstuber, sportif açıdan bakıldığında geri dönüşün mantıklı olduğunu söyledi. 2014 dünya şampiyonu Boateng, iki yıl aradan sonra haziran ayında Olympique Lyon ile yeni sözleşme imzalayamadı. Savunma oyuncusu daha önce on yıl boyunca FC Bayern’de oynamıştı. 76 kez milli oyuncu, 2013 ve 2020 yıllarında Münih formasıyla üçlemeyi kazanmıştı.