Bayern Münih | Neuer ikilemi ve Sommer, Nübel ve Co. için sonuçları

Beykozlu

New member

Manuel Neuer, Bayern Münih’teki antrenmanın başlangıcını kaçırdı. Hedefe ne zaman döneceği belli değil. Bunun sonuçları vardır ve planlamayı karmaşık hale getirir.

Julian Buhl, Tegernsee’deki FC Bayern eğitim kampından rapor veriyor

Yann Sommer (34), Sven Ulreich (34), Alexander Nübel (25) ve genç profesyonel Johannes Schenk (20) takım arkadaşlarıyla birlikte ısınma hareketlerini yaptı. Ardından FC Bayern kaleci dörtlüsü, kaleci antrenörü Michaelrechner’in rehberliğinde özel egzersizleri tamamladıkları bir sonraki sahaya gitti.

Ve yaz ortası sıcaklıklarında ve muhteşem havalarda FC Bayern’in ilk halka açık antrenman seansına gelen yaklaşık 2.000 seyircinin çoğu tarafından büyük ölçüde gözlemlenmedi. Manuel Neuer, yerel bölge ligi takımı FC Rottach-Egern’in pastoral Birkenmoos stadyumunda olsaydı, kesinlikle farklı olurdu.

Ancak taraftarlar arasında son derece popüler olan ve yakındaki Leeberg’de yaşayan Münih kaptanı, Tegernsee’deki beş günlük eğitim kampı “dahoam” başlangıcında yoktu. Son birkaç günde aşikar olan şey artık kesin: 37 yaşındaki oyuncu, kendisine koyduğu son derece iddialı hedefi kaçırdı ve alt bacağını kırdıktan sadece yedi ay sonra takıma katılamadı. takım yine umduğu gibi.

Neuer’in ne zaman döneceği öngörülebilir değil

Her halükarda, Neuer’in tam olarak ne zaman ve hangi durumda kaleye döneceği şu an için öngörülemez. Bu da Bayern’in planlarını son derece karmaşık hale getiriyor.

Tuchel, “Kaleci pozisyonunda herhangi bir şey yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü durum çok belirsiz. En iyi kararlar, çerçeve koşulları netleştiğinde verilir ve bunlar henüz Manuel Neuer ile birlikte değiller” dedi.

Hoeneß, Neuer davası ve sonuçları hakkında yorum yapıyor

Neuer davası ve tüm kısa, orta ve uzun vadeli öngörülemeyen değişkenleriyle birlikte karmaşık sonuçları, kulüp yönetimi, Tuchel ve iki denetim kurulu üyesi Uli Hoeneß ve Karl-Heinz Rummenigge etrafındaki “Spor Komitesi”ni de ilgilendiriyor.

Bad Wiessee’deki Tegernsee’de yaşayan Hoeneß, uçakla eğitim ziyareti sırasında, “Bu sorunun tüm yönlerini tartışacağımızdan emin olabilirsiniz,” dedi. Kulüp patronu, “Konuya yaklaşmaya çalışmalıyız. Yapmamıza izin verilmeyen şey, Manuel’e baskı yapmaktır,” dedi. Ne de ilk maçta oynaması gerektiğini söyleyerek. Causa Neuer’deki olası bir senaryo hakkında Hoeneß, “Pahalı bir kaleci alacak olsaydık, bunun da iyi olacağını düşünmüyorum,” dedi.

Bu yüzden FC Bayern yakın zamanda Giorgi Mamardashvili’ye (22) kur yapma konusunda ciddi olacak gibi görünmüyor. Yetenekli Gürcü kaleci için kulübü FC Valencia’nın bonservis bedeli olarak en az 30 milyon euro ödemesi gerekiyor.

Hoeneß, “Hedef, Manuel’in bir numaramız olması,” dedi. Ayrıca yaranın ciddiyetine de değindi. “Her zaman bir aksilik olması sorun değil,” dedi. “Kendi tarafımıza baskı kuramayız. Her şey onunla ilgili. O iyiyse, biz de iyiyiz.”

Sezon başında Bayern’in kalesinde kim var?

Her halükarda, dört hafta sonra Bayern’de Leipzig’e karşı sezon teklifinde kimin gol atacağı şu anda tamamen belirsiz. İki ana aday olan Sommer ve Ulreich’te Tuchel, “Yanımızda Yann ve Sven var” dedi. “Alex Nübel hâlâ orada. Onun ve danışmanın görüşlerini biliyoruz. Ancak burada yine de çok şey olabilir.”