Beko ve TOBB işbirliğiyle ‘Girişimin Bayan Kahramanları’ projesinde eğitimler başladı; gaye 7 bin teşebbüsçü bayana ulaşmak

Beykozlu

New member
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bayan Teşebbüsçüler Konseyi ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi dayanağıyla hayata geçirilen “Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi”nde eğitimler başladı. 7 bin teşebbüsçü bayana ulaşması hedeflenen projeyle, bayanların iş hayatında güçlenmesi hedefleniyor.

Eğitimleri tamamlayan teşebbüsçüler, dilerlerse “Beko 100 Bayan Bayi” projesi kapsamında Beko bayisi olabilecek.

Proje, TOBB Bayan Teşebbüsçüler Konseyi Lideri Nurten Öztürk ve Koç Holding Güçlü Tüketim Kümesi Lideri Fatih Kemal Ebiçlioğlu’nun iştiraki ile düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Beko’nun bünyesinde şuan hali hazırda 48 bayan bayisi bulunduğu açıklandı. Ayrıyeten şuan Türkiye genelinde programa 2730 müracaatın olduğu aktarıldı. Bayan bayilerin ise istihdamda bir daha kendileri üzere bayan çalışanlara yer verdiği belirtilirken, bayan bayilerde çalışan bireylerin yüzde 50’sinin bayan olduğu söylendi.

TOBB Bayan Teşebbüsçüler Heyeti Lideri Öztürk ise yaptığı konuşmasında “bayan deyince akan sular durur, bayan var ise yarın var diyoruz. Lakin ölçümlere baktığımızda hanımın hiç de istenen yerde olmadığını görüyoruz. Dünya Ekonomik Forum raporlarına bakılırsa 2021 sonu 156 ülke içinde ülkemiz 133. sıralarda yer alıyor” diye konuştu.

Maksat teşebbüste ‘sürekliliğin’ sağlanması

Eğitim programının gayesi ise bayan teşebbüslerinin hayata geçtikten daha sonra “sürdürülebilirliğini” sağlamak.

Perakende Akademisi tarafınca tasarlanan eğitim ve gelişim programı kapsamında, online ve yüz yüze üzere farklı eğitim kanalları kullanılarak, karma bir eğitim modelini uygulanacak.

Eğitimin temel içeriğini, içerik odaklı eğitim yerine, aksiyon odaklı, bilgiyi öğretme yerine, bilgiye erişimi öğretme; öğrenme aktivitesi yerine, sürekliliğe odaklı; bilgiyi var etmek yerine performansı var etmeye yönelik yaklaşımlar oluşturuyor.

Bu kapsamda verilecek eğitimler ise, satış, pazarlama, finans ve insan kaynakları idaresi, müşteri ve hizmet odaklı yaklaşımlar olarak belirlendi.

Eğitimi tamamlayan bayan teşebbüsçüler sertifika sahibi de olabilecek.

Proje kapsamında bir hayli teşvik sağlanıyor

Proje kapsamında eğitimlerini tamamlayıp Beko bayisi olacak bayanlara yönelik verilen bir fazlaca teşvik de var.

Kelam konusu teşvikler ise şu biçimde:

-Beko coğrafik pozisyonlandırma takımı tarafınca, mağaza lokasyonunun fırsat tahlili yapılarak belirlenmesi ve mağaza seçimi

-Dekorasyon ve altyapıda kullanılan ana gereçlerinin fiyatsız temini

-Kontrat ve kontrat daha sonrası açılış aktiflikleri ve reklam kampanyalarının sağlanması

-Lokasyon tahliline nazaran verilen kira dayanakları

-Mentor ağına iştirak ve bayan bayiler için bayan mentor uygulaması

-Mağazacılık, idare, satış ve eser eğitimleri

-Token Finansal Teknolojiler firması iş birliği ile fiyatsız yeni kuşak android POS aygıtı

-Mağaza teşhirinde kullanılmak üzere fiyatsız görüntüleme teknolojileri sistemi dayanağı (DS TV)

-Girişimcilerin kamu takviyelerinden de faydalanabilmeleri için özel tasarlanan fiyatsız danışmanlık takviyesi

-İlave bayan bayii mağaza primi takviyesi

-Çalışan çalışana özel ek prim takviyeleri

-İlk mal alımı özel indirim ve vadelendirme dayanağı

-Açılış sürecinde yapılan özel satış kampanyası takviyesi