“Bergdoktor” yıldızı ciddi kayıplardan bahsediyor

semaver

New member
“Hayatımdaki her şeyi değiştirdi”

“Bergdoktor” yıldızı kaderi halka açık bir vuruş yapar

24.02.2025 – 8:38 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 2 dakika.

Ronja Forcher: 2008'den beri ZDF serisinde oynuyor Dağ Doktoru ile.

Resmi büyütmek

Ronja Forcher: 2008'den beri ZDF serisi “der Bergdoktor” da oynuyor. (Kaynak: ImaGo/Ervin Monn)

On iki yaşından beri kameranın önünde. TV çıkışından kısa bir süre önce Ronja Forcher, şimdi söylediği gibi kötü bir kayıpla başa çıkmak zorunda kaldı.

TV izleyicilerinin gözünden önce büyüdü. Ronja Forcher, 2008'den beri başarılı ZDF serisi “der Bergdoktor” da Lilli Gruber olarak görülüyor. İlk görünüşünü on iki yaşındaydı. Ancak sadece önde gelen aktör Hans Sigl takma adı Dr. Martin Gruber'ın bazı iniş ve çıkışlardan yaşadığı bir kızı olarak değil.

Seyircilerden gizlenmiş olan şey: 28 yaşındaki çocuğun kameradan uzakta başa çıkacak çok şeyi vardı. Özellikle kariyerinin başında, şimdi “Forever by By My Side” adlı yeni kitabında açıkladığı gibi. Ronja Forcher, genç yaşta zor bir kader vuruşuyla başa çıkmak zorunda kaldı: en iyi arkadaşı Sarah'nın ölümü.

İki kız Innsbruck yakınlarındaki Avusturya'da büyüdü. “Sarah düşünebildiğimden beri her zaman oradaydı,” dedi “Bergdoktor” “Bild” hakkında. “O kadar ayrılmaz bir şekilde iç içe geçtik ki, onunla çocukken ondan daha fazla zaman geçirdim.” Fakat Sarah nadir bir hastalıkla doğdu. Vücudun erken bozulmasına yol açan progerie'den muzdaripti ve Temmuz 2008'de Ronja'nın ilk TV görünümünden birkaç hafta sonra öldü.

En iyi arkadaşının ölümü hala aktrisi şekillendiriyor. “Ailem bana Sarah'nın öldüğünü söylediğinde, bu üç kelime hayatımdaki her şeyi değiştirdi. Daha önce hiçbir şey değildi. O gün çocukluğum sona erdi,” diye hatırlıyor.

Ronja Forcher kitabında ilk kez arkadaşlık ve şiddetli kayıp ve onunla ne kadar savaşmak zorunda kaldığını konuşuyor. “Kendimi kaybetmiştim, etrafımdaki herkes için belirginleşmiştim. Daha kötü bir gençtim, kendimi partilerde kaçtım, kutladım ve çok fazla içtim.” Dedi.

İşe düştü, oyunculukta buldu. Sonunda, olumlu kaderi vuruştan çıkardı: “Sarah ile olan dostluğum ve deneyimim olmadan tüm bunları yapacağımı sanmıyorum. Bu, hayatta neyin önemli olduğunu ve bu şekilde öğrendiğim anlamına geliyor. Kalbiniz sizi belirtir, tek doğru olanı, başkalarının ne derse desin olduğunu öğrendim.