Beste Açar ile İpek Açar içinde ‘Gönül Köşkü’ hengamesi… Savaş Özbey yazdı: Kim haklı?

Beykozlu

New member
BESTE Açar’ın babası Kayahan’ın mezarı başından yaptığı paylaşım ortalığı karıştırdı. Açar, İpek Açar Kömürcü’ye bir daha evlenmesine karşın babasının soyadını kullanmaya devam ettiği için reaksiyon gösterdi:

“Bedenler sonludur lakin varlığımız enerjetik formda sonsuzdur ve her vakit irtibat mümkündür. Babam diyor ki; İpek Hanım evlendiği için soyadımı kullanımına müsaadem yoktur.” İpek Açar Kömürcü sert karşılık verdi: “Öbür dünyada olan babamla konuştum diye şuursuz bir açıklama yapan şahsa son kelamım; Türkiye Cumhuriyeti’nin bana verdiği yeni kimlikte de olduğu üzere ölene kadar evladımla tıpkı soyadını taşıyacağım. Ben bu biçimde olmasını istiyorum.”

HARAP OLMASIN DİYE

Beste Açar, babasının Balıkesir Gömeç’te bulunan ve “Gönül Köşkü” olarak da bilinen konutu niçiniyle de İpek Açar Kömürcü’yü maksat aldı:

“Babamla evlendikleri, kız kardeşimin okul çağına kadar büyüdüğü meskende şimdiki eşi ve eşinin ailesiyle birlikte yazı geçiriyor olmalarına da babamın müsaadesi yok.”

Balıkesir-Gömeç’te bulunan Gönül Köşkü, Kayahan’ın eski eşi ve kızı içinde polemik konusu oldu.

İpek Açar Kömürcü’nün mevzuyla ilgili karşılığı ise şöyleki oldu: “Tüm bakımlarını, çatısını ve bahçesini yaptırdığımız, özetlemek gerekirsesı maddi, manevi tek başımıza sahip çıktığımız bu yere, ustaların başında durmak için aile olarak gittik. Bunun hesabını da kimseye verecek değilim. Yıkılmasına, harap bulunmasına gönlümüz el vermedi, vermeyecek. Son nefesime kadar da Kayahan Bey’in bıraktıklarına sahip çıkmaya devam edeceğim.”

Alıcıları kabul etmedi

Beste Açar, konutla ilgili argümanlarını şu sözlerle sürdürdü: “Gömeç’teki meskende geçen hafta eşinin ailesinin kaldığının imajı ve ses kaydım mevcut. Meskenin satılması için bulduğum alıcıları da kabul etmeyen İpek Hanım her şeye profesyonelce kılıf buluyor. Babam yattığı yerde huzurlu değil. Konutun masraflarına gelince. Bu vakte kadar tüm sarfiyatların hisseme düşen 8/3 kısmını ödediğimin faturaları ve avukatlarımızın yıllardır yazdığı bilgi mail’leri Whatsapp kümemizde var.”

Kayahan’la 1999’da evlenen ve 2000 yılında kızı Aslı Gönül’ü kucağına alan İpek Açar, eşini kaybettikten 4 yıl daha sonra müzisyen Alper Kömürcü’yle nikâh masasına oturdu.

SAVAŞ ÖZBEY YAZDI: KİM HAKLI?

İkili içindeki tartışmayı Savaş Özbey, bugünkü köşesine taşıdı…

“Açar” soyadı açmazı

kimi vakit iki çarpı iki dört etmeyebilir, tek bir hakikat olmayabilir. Kayahan’ın kızı Beste Açar’la eski eşi İpek Açar Kömürcü içinde yaşananlar da biraz onun üzere. Beste Hanım, İpek Hanım’ın artık babasının soyadını kullanmamasını istiyor.

KIZI HAKLI ZİRA:
İpek Hanım, eşinin vefatından 4 yıl daha sonra yeni bir evlilik yaptı. Artık yeni eşinin soyadını alması gerekirken niye hâlâ “Açar”ı kullanmaya devam ediyor?

ESKİ EŞİ HAKLI ZİRA:
Biri ölünce geride kalanlar hayatlarına devam etmek zorunda. yine evlenmesi kadar doğal bir şey yok. Fakat bu, geçmişte yaşananların silinmesi manasına gelmez ki.

KIZI HAKLI ZİRA:
Yalnızca soyadını kullanmaya devam etse yeterli. Lakin sonuna yeni eşinin soyadı “Kömürcü” eklendi. “Aynı isimde iki kocanın soyadları yan yana” üzere tuhaf bir durum ortaya çıktı.

ESKİ EŞİ HAKLI ZİRA:
Kayahan ile evlendiklerinde çabucak hemen 23 yaşındaydı. Bütün mesleğini Kayahan’ın kanatlarının altında bu soyadıyla oluşturdu. daha sonra yeniden evlendi diye bu markadan niye vazgeçsin?

KIZI HAKLI ZİRA:
“Kayahan’ın da isteği bu tarafta olurdu” diyor. Babasının mezarı başından yaptığı paylaşımda “Babam için yazıyorum bunları. Onu yakından tanıyan herkes anlayacaktır” diye yazdı.

ESKİ EŞİ HAKLI ZİRA:
16 yıl evli kaldılar. Çocuğunun babası. Herbiçimde kızı kadar o da yakından tanımıştır Kayahan’ı. Ne isteyip neyi istemeyeceğini, öbürleri kadar o da bellemiştir onca senede.

KIZI HAKLI ZİRA:
Yakından falan tanımaya gerek yok. Biz uzaktan tanıyan hayranları bile Kayahan’ın bu biçimde bir duruma asla istek göstermeyeceğini bilir. Merhum gerekirse kendi soyadını değiştirirdi..