Beste Açar ‘öbür dünyadaki babamla konuştum’ demişti… İpek Açar suskunluğunu bozdu!

Beykozlu

New member
Müzikçi Kayahan’ın kızı Beste Açar ile İpek Açar bir daha karşı karşıya geldi. Daha evvel mal paylaşımında düşünce yaşayan ikili bu defa soyadı polemiğiyle gündemde.

Dün toplumsal medya hesabından oğlunun, dedesi Kayahan’ın mezarı başındaki duygusal anlarını paylaşan Beste Açar, altına bu notu düştü: Babam için yapmayı ertelediğim uzun vakittir benim aracılığımla açığa çıkması gereken bana tekraren gelen iletileri var. Babam diyor ki;

“İpek hanım soyadımı evlendiği için hiçbir yerde ne tek başına ne de şimdiki beyefendi eşinin soyadının önünde kullanımın müsaadem yoktur”

“İpek Hanım’dan artık babamın soyadını kullanmamasını buradan da rica ediyorum. İki soyadı istiyorsa kızlık soyadını kullanabilir”

EVLADIMLA BİREBİR SOYADI TAŞIYACAĞIM!

Beste Açar’ın açıklamaları karşısında suskunluğunu bozan İpek Açar isyan etti. Ünlü isim toplumsal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

Artık fazlaca yoruldum, bana yapılan bu şiddeti de esefle kınıyorum. Yeter! Kayahan beyefendi ile 22 yıl tıpkı hayatı paylaştık fazlaca hoş bir aile kurduk ve dünya tatlısı da bir evladımız var, maalesef sonuna kadar savaşmamıza karşın kendisini kaybettik. Işıklar ortasında uyusun inşallah. Her daim anılarımızda ve kalbimizde.
Aziz rabbim bana bir daha memnunluğu nasip etti ve yüreği pırlanta olan bana ve aileme kıymet veren benim de fazlaca bedel verdiğim eşim Alper Kömürcü ile evlendim. Gözümden sakındığım evladımın, eşimin ve ailemin bana yapılan bu şiddetten ötürü üzülmelerini ve kırılmalarını asla istemem.
Konut konusuna gelince tüm bakımlarını, çatısını ve bahçesini yaptırdığımız özetlemek gerekirsesı maddi, manevi tek başımıza sahip çıktığımız bu yere, ustaların başında durmak için aile olarak gittik. Bunun hesabını da kimseye verecek değilim. Yıkılmasına harap bulunmasına gönlümüz el vermedi vermeyecek.
Son nefesime kadar da Kayahan beyin bıraktıklarına sahip çıkmaya devam edeceğim.
Öbür dünyada olan babamla konuştum ve iletilerini iletiyorum diye şuursuz bir açıklama yapan şahsa son kelamım,
Türkiye Cumhuriyeti’nin bana verdiği yeni kimlikte de olduğu üzere ölene kadar evladımla birebir soyadını taşıyacağım! Ben bu biçimde olmasını istiyorum. Bu husus ile ilgili öbür bir açıklama da yapmayacağım. Hürmetlerimle…

Besta Açar, Hürriyet’ten Hakan Gence’ye verdiği röportajda yaşananları anlatmıştı;

Tanıştıklarında İpek 17 yaşında, ben 19 yaşımdaydım. Okuldaki arkadaşlarım bununla ilgili makûs şeyler söyleyince üzülüyordum. Başımda ve kalbimde onları bir ortaya getirmekte zorlandım. Ancak evlenmedilk evvel altı yıl bir hayatı paylaştılar, meskenlerine epey gidiyordum. Evlendiklerinde artık alışmıştım. İpek’i hayli sevdim. Babamı kaybettikten birkaç gün daha sonra en sevdiğim insanın planlar kurduğunu öğrenince nasıl üzülmezsin?

Bir beşerle 22 yıl geçirmişsin. Beni vekâlet için babamın vefatından altı gün daha sonra değil de bari 22 gün daha sonra çağırsaydın. Bence bunlar planlanmış şeyler… Bir insan eşini kaybettikten birkaç gün daha sonra ‘Dur ben bunu yapayım’ demez. Babam akciğer kanseriydi. Birinci öğrendiğinde tabipler “Altı, azamî sekiz ay yaşar” dedi. Fakat o 18 ay gayret etti. Benim fikrim, hepsi o müddet ortasında organize edilmiş şeyler. Kendi menfaatlerini korumak istedi herbiçimde.

Onların tanışmalarına vesile olan, İpek’in müzik söyleme isteğiydi. yıllar evvel babamın müziklerinden bir albüm çıkardılar. daha sonra babam daima “En değerli meslek annelik. Bırakın bu işleri, çocuklarınıza bakın” dedi. Bu onların en büyük hengame sabepleriydi. İpek -eğer vicdanı var ise- bunu itiraf etsin! Babam, İpek’in albüm yapmasını hiç gönülden istemedi.

– Babamın birfazlaca müziği yarım kaldı. Meskeninde bir kayıt aygıtı vardı. İpek konutu taşıdı. Artık o aygıt ve müzikler nerede bilmiyorum. İpek artık kendine ilham geldiğini söylüyor. 22 yıldır gelmemiş. Eşini kaybetmeden gelseydi ilham…