Beykozlu
New member
Kış sporlarının bir kısmında sezon başladı bile. Haber şeridimizde kayakla atlama, biatlon, alp disiplini kayağı ve kros kayağı ile ilgili tüm önemli haberleri bulacaksınız.
30 Ekim 2024 Çarşamba
Elvira Öberg, biatlonda İsveç'in en iyi performans gösteren sporcularından biri ve Pekin Olimpiyatları'nda bayrak yarışında altın madalya kazandı. “Expressen” gazetesine verdiği röportajda 25 yaşındaki oyuncu, önümüzdeki sezondan itibaren biatlona başlama kuralını eleştirdi. Öberg, “Sürecin gidişatı çok üzücü. IBU bunun uzun ve iyi bir süreç olduğuna inanıyor. Sonuçtan memnun değilim. Bu bana uygun bir şey değil” dedi.
Şimdiye kadar, en iyi sporcuların hangi grupta başlamak istediklerine kendilerinin karar vermesine izin veriliyordu. Çoğu zaman ilk grubu ve düşük bir başlangıç numarasını seçiyorlardı çünkü pist yarış boyunca aşınıyor ve bu da bir rekabet ortamı yaratabiliyordu. dezavantaj. Ancak gelecek sezondan itibaren sprint ve bireysel olarak 46 ile 75 arasında başlangıç numarasıyla üçüncü grupta yarışmak zorunda kalacaklar. Bunun amacı, yarışı seyirciler için daha ilgi çekici hale getirmek.
Öberg ayrıca yeni kuralın biatloncular için ısınmayı sorun haline getirdiğini düşünüyor. Birinci gruptaki sporcular pistte ısınabilir ancak üçüncü gruptaki sporcular pist kullanımda olduğu için artık ısınamazlar. Öberg: “Risk şu ki Nove Mesto'da 75 numaralı startta olacağım ve burada ısınma pisti yok. Orada nasıl ısınacağım? Isınacak kar yok çünkü bunu pistte yapıyoruz. “Yarışın koşulacağı parkuru yapın.”
Therese Johaug'un kros kayağı Dünya Kupası'na geri döneceği artık bir sır değil. Bu, 29 Kasım'dan 1 Aralık'a kadar Finlandiya'nın Kuusamo kentindeki hafta sonu başlıyor. 36 yaşındaki Johaug, kariyeri boyunca 2010'da Vancouver'daki ve 2022'de Pekin'deki Oyunlarda dört Olimpiyat altın madalyası kazandı.
İki yıl boyunca Dünya Kupası'na katılmadı ama şimdi “NRK”ya şunları söyledi: “6. veya 10. sıra için savaşmadığımı söylediğimde kendimi biraz kibirli hissediyorum.” Johaug'un en büyük hedefi Şubat ayında Trondheim'da düzenlenecek Dünya Kupası. Ancak Norveçli oyuncu bundan önce de başarılı olmak istiyor: “Sezonun başlamak üzere olduğu hissine kapılmaya başlıyorum.”
27 Ekim 2024 Pazar
Alp disiplini erkekleri için yeni sezon başladı. Ancak favori Marco Odermatt pistten çıktı ve Felix Neureuther'i şok etti. BR uzmanı şunları söyledi: “Odermatt'ın çıkışı beni hâlâ şok ediyor.” Bununla ilgili daha fazlasını buradan okuyun.
Alman kayakçı Alexander Schmid, Pazar günü Sölden'deki dev slalomda yaptığı iki koşudan memnun kaldı. İlk turdan sonra on beşinci oldu, ikinci tur ise halen devam ediyor. Erkekler sezonunun başlangıcındaki en önemli olay, şu anda Hollanda adına yarışan Avusturyalı Marcel Hirscher'in geri dönüşüydü.
Schmid, Hirscher'in beş yıl sonra dönüşü hakkında şunları söyledi: “Sadece hissediyorsunuz. Her şey Marcel Hirscher'le ilgili ve bence özellikle onun sayesinde burada çok fazla seyirci var. Bu çok etkileyici ve sporumuz için çok iyi.”