Biber Dolması Tanımı

Leila

Global Mod
Global Mod
Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller

• Yarım kilo dolmalık biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı tavuk suyu (Yada 1 tavuk bulyon)
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 kısım dereotu
  • Nane(kuru da olur taze de)
  • Su
  • 2 domates
  • 1 büyük soğan
Biber Dolması Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyip soğanımızı kavuruyoruz, soğan kavrulduktan daha sonra 1 rendelenmiş domatesi ekliyoruz, biraz da bu biçimde kavurup, yıkadığımız pirincide ekleyip kavuruyoruz.
  2. 1 su bardağı tavuk suyunu ekleyip suyunu çektirip altını kapatıyoruz (Bulyon kullanmayı seviyorsanız ve tavuk suyunuz yoksa 1 su bardağı suda 1 bulyonu eritip ekleyebilirsiniz)
  3. 5 dakika kapağı kapalı iç harcınızı dinlendirdikten daha sonra, doğradığımız dereotunu, baharat ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Baharat ölçüsü yazmadım zira biz az baharatlı sevdiğimiz için az attım sizde damak tadınıza bakılırsa ölçüsü belirleyebilirsiniz. Acı severseniz pul biber de ekleyebilirsiniz.
  4. Yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz biberlerin çekirdeklerini ayıklayalım, biberlerin yarısını biraz geçecek biçimde fazla bastırmadan dolduralım. Son olarak da domateşten kapak kesip üstlerine kapatalım.
  5. Boşalan pirinç tenceremize 1 yemek kaşığı salça, tuz ve sıcak su ekleyip karıştırıp salçayı eritelim. Bu tencereyi kullanmamızın hedefi tabanda kalan yağın, lezzetin ziyan olmaması ve ekstra bulaşık çıkarmamak????
  6. Hazırladığımız sosu biberlerin üzerine dökelim, yarısına kadar gelse kâfi az gelirse çabucak sonrasında biberlerin pişme durumuna göre su ekleyebilirsiniz, biberler piştiği vakit hem rengi değişiyor hemde çatal batırdığımızda rahat batıyor.
  7. en çok 1 saatte pişiyor ancak siz saati dikkate almak yerine çatal batırın. Biberiniz tazecik ve küçükse erken pişer, kartsa yada büyükse biraz daha geç pişer o yüzden saat konusunda sizi riske atmak istemediğim için saati dikkate almayın diyorum arkadaşlar. Piştiyse altını kapatın. ????‍????afiyet olsun. ????‍????deneyen arkadaşlarım yorumlarınızı bekliyorum.