Bibimpab (Kore Severler)

Bendeniz

New member
Bibimpab (Kore Severler) Tanımı İçin Gereçler

• 1 bardak pirinç
  • 1.5 bardak su
  • 2 tane sosis
  • 3 kornişon turşusu
  • 1 tane havuç
  • Yarım kuru soğan
  • 2 tane taze soğan
  • Mısır
  • Yağ
  • Tuz
  • Su ve yağ ile krem şanti kıvamında salça domates
  • 1 tane yumurta
Bibimpab (Kore Severler) Tanımı Yapılışı

1. Pirinçler yeterlice yıkanır su eklenerek 30 dakika bekletilir bekledikten daha sonra suyu çekene kadar pişirilir.
  2. Su kaynayana kadar orta ateşte su kaynadıktan daha sonra kısık ateşte pişirilir ve dinlendirilir.
  3. Sosis, turşu, havuç, yeşil soğan, kuru soğan jülyen yani şerit biçimde doğranır. (havuçu rendeleye bilirsiniz ancak kavrulacağından püreye dönücektir. )(yeşil soğanlarıda uzunluktan keserseniz şerit hali elde edersiniz).
  4. Tavaya az yağ dökülüp ısıtılır evvel sosis, yeşil soğan, kuru soğan, en sonda havuç pişirilir.
  5. Tavada yağ kaldıysa yumurtayı pişirilir kalmadıysa fazlaca az yağ eklenir fakat dikkat edin epey yağlı olmasın.
  6. Yumurtayı çırptıysanız yayılarak pişicektir omlet usulünde büyük olacaktır (ben yuvarlak formunda kestim üste kalan kesimleri kasenin altına koyup üstüne pirinçi koydum.
  7. Kaseye alınan pirinçin üstüne materyaller sırayla temalır yumurta temalır onun üstüne yağ ve suyla hayli az açılmış salça temalır.
Not:tuzu istediğinize koyabilirsiniz ancak ben yumurtaya koydum ve kasede yemek için karıştırırken azıcık ekledim buda bana yetti turşu ve salça tuzlu olabiliyor dikkatli olun lütfen.

Bu gereçler haricinde kavrulmuş kabak ve ıspanakta koyabilirsiniz size kalmış sosis yerine sotelenmiş kırmızı et olabilir. Lakin bu tanımı tattım ve inanılmaz beğendim yorumlarınızı bekliyorum.

Mısırı konserve kullana bilirsiniz lakin evvel kaynar suda bekletin daha sonra süzüp soğuk suda bekletip süzerseniz kokusu ve farklı tadı olmaz.