Bilhassa Gereç Almayın! Konuttaki Gereçlerle Çikolata Topu Tanımı İçin Materyaller
Herkese merhabalar???? bugün sizlere şipşak hazırlayabileceğiniz nefis bir kahve yanı atıştırmalığıyla geldim
bu çikolata toplarını meskende hangi materyaliniz var ise onunla hazırlayabilirsiniz. Elma yerine muz, burçak bisküvi yerine petibör ya da oburu, ceviz yerine hindistan cevizi, fındık vb kullanabilirsiniz. Dışını da isteğinize nazaran çikolata yerine hindistan cevizine fındığa vb bulayabilirsiniz????kesinlikle denemenizi öneririm???? çabucak tarife geçelim.
- 1 adet elma
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 100 gram sütlü çikolata
Herkese merhabalar???? bugün sizlere şipşak hazırlayabileceğiniz nefis bir kahve yanı atıştırmalığıyla geldim
- birinci vakit içinderda elmanın kabuğunu soyup rendenin ince yeriyle rendeleyip uygun bir kaba alıyoruz.
- Elmanın üzerine cevizi ek ediyoruz.
- Bisküvileri rondodan geçirip öteki materyallerin üzerine ekleyip elimizle yoğuruyoruz.
- Elmanız rendelendiğinde hayli sulanırsa suyunu sıkın.
- Elmanın büyüklüğüne bakılırsa bisküvi ölçüsü değişebilir.
- Benim tanımımda hazırladığım karışım 1 paket bisküviyle istediğim biçimde sert bir kıvama gelmediğinden 30 dk buzdolabında beklettim.
- Şayet beklemek istemezseniz biraz daha bisküvi ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- 30 dk nın sonunda yuvarlak toplar oluşturdum ve dolaba kaldırdım.
- Başka tarafta 100 gram çikolatayı benmari adabı erittim.
- Hazırladığımız topları erittiğimiz çikolataya buluyoruz. Şayet çikolatanız artarsa benim yaptığım üzere çikolatayı buzdolabı poşetine alarak kürdanla delip topların üzerini süsleyebilirsiniz.
- Enfes çikolata toplarını buzdolabında donuncaya kadar bekletip daha sonrasında servis edebilirsiniz???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.