semaver
New member
Uluslararası atılımını gerçekleştirdi ve birçok dergi kapağına çıktı. Peki Melania Trump model olarak gerçekten ne kadar iyiydi? Uzman net bir karar verir.
O zamanlar Melanija Knavs olarak bilinen Melania Trump, 16 yaşındayken memleketi Slovenya'da bir fotoğrafçı tarafından keşfedildi. Stane Jerko bir defilede onunla konuşuyor. Yakın zamanda yayınlanan anı kitabı “Melania: Bir Anı”da onun “Çok güzelsin. Harika bir model olabileceğini düşünüyorum” dediğini hatırlıyor. Ona bir fotoğraf çekimi teklif ediyor ve sonunda kabul ediyor. Gencin işteki günü hazırlıksız ve profesyonellikten uzak görünüyor. Ancak bu uluslararası bir kariyerin başlangıcıydı.
Fotoğraflar dolaşıyor. İlk iş teklifleri geliyor. Genç kadın isminin yazılışını değiştirerek Melania Knauss olarak moda sektöründe çalışmaya başlar. Başlangıçta işi sadece bir hobi olarak görse bile. Aslında mimarlık okumak istiyor. Ancak modelleme dünyasındaki başarı önceliklerini değiştiriyor. Avrupa'nın moda başkentlerinde çalışma fırsatı buluyor. Memleketinden ayrılır, önce Milano'ya, sonra Paris'e taşınır.
Model olarak çalışmak ondan çok şey talep ediyor. “Görünüşünüz sürekli olarak değerlendiriliyor. […] Melania Trump, “Sektörde hayatta kalmak yüksek düzeyde özgüven, dayanıklılık ve kararlılık gerektirir” diye yazıyor.
Şu anda 54 yaşında olan kişi, aksilikler ve reddedilmeler yaşıyor ancak olumlu tutumunu koruyabiliyor. “Kaliteli işler sunmaya odaklandım. Fotoğrafçılara istedikleri çekimleri yapmak için zamanında, hazırlıklı ve profesyonel olduğumdan emin oldum.” Ve bunun karşılığını da veriyor: “1992 yılının ortalarında Avrupa'da başarılı bir kariyere sahip oldum.” Melania Trump kitabında bunu böyle sunuyor. Peki aslında bir model olarak ne kadar iyiydi?
Peyman Amin model ajans ve “Almanya'nın Yeni Top Modeli” adlı oyuncu seçme şovunun eski jüri üyesidir. T-online için Melania Trump'ın neredeyse tanınmayan ilk modellik fotoğraflarına göz atıyor. Uzman, kariyerinizin başında potansiyelinizi nasıl değerlendiriyor? 53 yaşındaki oyuncu, “Oldukça göze çarpmayan. Bugün bu bakışla onu ajansıma almazdım. Fotoğraflardaki onu kalabalığın arasından öne çıkaran belirli bir şeyi kaçırıyorum” dedi.
Peyman Amin o dönemde ne tür bir modelin talep edildiğini hatırlıyor: “O zamanlar 'çeşitlilik' sorun değildi; insanlar neredeyse yalnızca Farrah Fawcett tarzı Avrupa tipini görmek istiyorlardı.” Ancak 1980'li ve 1990'lı yıllarda sektörde yer edinmek çok daha kolaydı. Peyman Amin, “Bugün çok daha fazla rekabet var” diyor.
Melania Knauss, Avrupa'daki kariyeri boyunca tasarımcıların tercihlerini de biliyordu ve kitabında şöyle yazıyor: “O zamanlar modellik sektörü, özellikle podyumlarda çok ince bir görünümü tercih ediyordu. Daha kıvrımlı bir fiziğe sahip biri olarak, dikkatimi yoğunlaştırdım. ticari modelleme, katalog reklamcılığı ve televizyon reklamcılığına yönelik çabalar.”
1990'ların ortalarında Melania Trump Avrupa'yı terk ederek ABD'ye taşındı. Anılarında “26 yaşındaydım, tüm Avrupa'yı dolaşmıştım ama hiç böyle bir geziye çıkmamıştım” diye yazıyor. Bu, Ağustos 1996'daydı. New York'ta kariyerini yeni bir seviyeye taşımak istiyor. Ve kendi ifadelerine göre bunu başarıyor. Büyük markalarla çalışıyor ve birçok dergi kapağına çıkıyor. Başarısıyla gurur duyuyor. Tıpkı başından beri onu destekleyen ailesi gibi.