Bir politikacı onu her zaman geri çevirir

semaver

New member

553 yayının ardından Anne Will, yıl sonunda talk show’dan vazgeçecek. Sunucunun nadir bir konuk için yalnızca iki ayı kaldı.

Süddeutsche Zeitung’a verdiği bir röportajda Anne Will’e ARD’deki uzun talk şov süresinin onu değiştirip değiştirmediği soruldu. 57 yaşındaki oyuncu, “Kesinlikle, en azından giderek daha profesyonel hale geldiğim ölçüde. İşimde hassas olmanız gerekiyor. Ve bu, beni özel hayatımda da kesinlikle değiştirdi” diye duygusal dünyasına dair içgörüler sunuyor. “Çok iyi bildiğim bir barbekü partisinde benimle bir konuyu tartışmak muhtemelen pek eğlenceli olmayacak” diye emin.

Sebebi: O zaman zaten her şeyi daha iyi anlayacaktı ya da en azından konuyu fazlasıyla ciddiye alacaktı. “Bana şimdiye kadar domuz sucuğu fırlatılmamış olması gerçekten bir mucize” diyor, biraz da kendisiyle alay etmeden. Anne Will gelecekte barbekü partilerine daha fazla zaman ayrılacağının farkında değil. Yine de hayatının bir sonraki aşamasını sabırsızlıkla bekliyor.

“Boş pazar günlerini gerçekten seviyorum”

Konuşmada “Memnun olduğum birkaç seçeneğim var. Ancak sanırım bundan sonra ne yapacağıma karar verebilmek için öncelikle kafamın net olması gerekiyor” diyor. Yapmayı sevdiği şeyleri yapmak için kendisine verilen boş zamanı kabul etmekten mutluluk duyar. “Boş pazar günlerini gerçekten seviyorum; bence ‘olay mahallini’ sonradan resme atlamadan izlemenin harika olduğunu düşünüyorum.” Ayrıca “Anne Will”in ilkindeki 16 yılını da “çok uzun bir zaman” olarak görüyor. Nihayet bölümün altına bir çizgi çizebildiği için mutlu: “Önceden her dört ya da beş yılda bir yeni bir şey yapardım ve değişikliklerin her zaman harika olduğunu düşünürdüm.”

Moderatörün röportajın sonunda açıkladığı başka bir bilgi özellikle ilginçtir. Friedrich Merz’in “Anne Will” editör ekibinden gelen davetleri kabul etmesinin ne kadar zor olduğunu ortaya koyuyor. “SZ” tarafından Will’in programa tekrar kimin konuk olarak katılmasını istediği sorulduğunda, talk-show sunucusu şu yanıtı verdi: “Ah, Friedrich Merz gelse çok mutlu olurum, o asla gelmez. Ama belki bunu okur Evet Şimdi.”

Aslına bakılırsa CDU liderinin Pazar akşamı “Anne Will” programına son çıkışı epey zaman önceydi. O zamanlar Merz, bir dereceye kadar hala Armin Laschet adında bir adamın gölgesindeydi; çünkü sonuçta Birliğin şansölye adayı olan kişi Merz değil, oydu. Merz’in ortaya çıkışından bu yana neredeyse üç yıl geçti: Kasım 2020’de Annalena Baerbock ve Olaf Scholz ile seçim öncesi kampanyasının konusu olan “Nasıl yaşamak istiyoruz?” Will’in programında.