Bir veda olarak halefinin adını söylüyor

Beykozlu

New member

Liverpool FC ve Jürgen Klopp Pazar günü birbirlerine veda etti. Klopp veda konuşmasında geleceğe bakma cesaretini de gösterdi.

Jürgen Klopp Pazar öğleden sonra Anfield Road'daki stadyum mikrofonu üzerinden “Bundan sonra ben de sizden biriyim” dedi. 56 yaşındaki oyuncu artık Liverpool FC'nin teknik direktörü değil, bir taraftarı. Klopp'un stadyumdaki 60.000'den fazla seyirciye söylemek istediği şey buydu.

Ve “Kırmızıların” gerçek bir hayranı olarak hemen bir hayran tezahüratına başladı. Opus'un “Live is Life” şarkısının melodisine büyük bir sırıtışla “Arne Slot, Na-na-na-na-na” şarkısını söyledi. Arne Slot, Klopp'un Liverpool'daki halefi. Liverpool henüz bunu resmileştirmedi. Slot'un şu anki kulübü Feyenoord Rotterdam bunu yapıyor. Ve Klopp'un kendisi de son haftalarda Hollandalı'nın onun halefi olacağına dair imalardan fazlasını yapmıştı.

Başarılı Alman teknik direktörün ayrılırken başkalarını düşünmesi bilinçli bir karardı. Çünkü Klopp da konuşmasında dünü fazla düşünmemeye çalıştı. Taraftarlardan, antrenman tesislerinden ve kulüpteki atmosferden övgüyle söz etti. Klopp geleceğe güveninin tam olduğunu açıkça belirtti ve taraftarların da aynısını yapmasını istedi. Liverpool'daki insanların yeni sezon başlamadan önümüzdeki haftalara girerken hissettiği duygu üzüntü yerine beklenti olmalı.

Oyun modunda bir antrenör

Klopp daha önceki 90 dakikayla bunun temelini zaten atmıştı. Liverpool, her zamanki gibi Wolverhampton'dan gelen konukları yüksek hız ve yoğunlukla duvara kadar oynattı. 2-0'lık final sonucu, şanslarını daha iyi değerlendirselerdi kolaylıkla altı gol yiyebilecek olan “Wolves” için gurur verici bir sonuçtu.

Klopp, başlama vuruşundan hemen önce Sky'a yaptığı açıklamada, “Oyun modundayım” dedi: “İnsanlar buna 'Son dans' diyordu; o halde hadi dans edelim.” Haklıydı.

Klopp, stadyumda sadece oyuncuları ve taraftarlarıyla dans etmekle kalmadı, aynı zamanda gelen arkadaşları, arkadaşları ve aile üyeleriyle de dans etti. Günün adamı tüm ilgiden hoşlanmadı. Kara Ormancı, “Bu durumu kimsenin başına dileyeceğimi sanmıyorum. Bir insan olarak bunu sindirmek çok zor. Herkes benim adımı söylüyor; bunun için yaratıldığımızdan emin değilim” dedi.

“Bir daha asla yalnız yürümeyeceğim”

Korumak istediği mesafe onun için zordu. Duygular onu bunaltmaya devam ediyordu. İster başlama vuruşundan önce seyircilerin olmadığı yalnız bir an olsun, ister başlama vuruşundan önce kulüp marşı olan “Asla yalnız yürümeyeceksin” şarkısını söyleyin. “Normal Olan” için oldukça hareketli bir öğleden sonraydı.

Maçtan sonra yaptığı konuşmada Klopp, “Çok mutluyum, buna inanamıyorum. Atmosferden, oyundan, bu ailenin bir parçası olmaktan ve bu günü kutlamamızdan çok mutluyum” dedi. .

56 yaşındaki oyuncu bu günü asla unutmayacak. En sevdiği İngiliz kulübüne onurlu ve duygusal bir şekilde veda etmeyi başarmakla kalmadı. Kendisi de bir hayran olarak geleceğin temellerini atmayı başardı. Zaten eşleşen kazağı giyiyordu. Üzerinde “Bir daha asla yalnız yürümeyeceğim” yazan kırmızı bir kapüşonlu vardı.