Birde bu biçimde Deneyin Çilekli Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un ( Tepeleme )
- 1 türk kahvesi fincanı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 2 paket vanilya
- 200 ml sıvı krema ( 1 paket )
- 200 gram bebe bisküvisi
- 15 adet orta uzunluk çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kullanacağımız çilekleri dik bir biçimde keselim. Çilekler çok kalın yahut çok ince olmasın arkadaşlar orta kalınlık diyebilirim.
- Bebe bisküvisini un haline getirelim. Ben bebe bisküvisi kullandım, sizler dilediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz ancak bebe bisküvisi kullanmanızı tavsiye ederim.
- Krema için pişireceğimiz tencereye toz şeker, yumurta sarısı, un, nişasta ve sütü ekleyelim ateşe almadan evvel güzelce çırpalım ki topaklanma olmasın. Not: vanilya ve kremayı pişirdikten daha sonra ekleyeceğiz.
- Kremamızı daima karıştırmak koşulu ile yüksek ateşte pişirebiliriz. Kaynamaya yakın epeyce çabuk kıvam alacaktır arkadaşlar o yüzden daima karıştırmakta yarar var.
- Kıvamı görüntüde gösterdiğim kıvamda olmalı. Altını kapadıktan daha sonra 1-2 dakika daha karıştıralım ki taban tutma riskini sıfıra indirelim. Not: oda sıcaklığına gelene kadar her hangi bir süreç yapmıyoruz.
- Daha çabuk soğuması için farklı bir kaba boşaltalım.
- Oda sıcaklığına geldiğinde sıvı kremamızı ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim ve kremamızı hazır hale getirelim.
- Artık tatlımıza son halini verebiliriz. Ben görüntüde görünen dikdörtgen kalıpları kullandım birebir mantık ile ister bardak ister kase kullanabilirsiniz.
- ilk vakit içinderda tabana birer kaşık bebe bisküvisi ekleyelim ve yayalım.Not: birtakım tanımlarda neredeyse bisküvi kremadan fazla arkadaşlar. O biçimde yapmanızı tavsiye etmiyorum. Bisküvi ile hayli boğmamak gerektiğini düşünüyorum.
- Bisküvilerin üzerine hazırladığımız kremadan 1 parmak kadar ekleyelim.
- Artık çilekleri yerleştirebiliriz. Kalıpların yanlarına eşit bir biçimde yerleştirelim.
- Çilekleri yerleştirdikten daha sonra birer kaşık daha bisküvi ekleyelim ve güzelce yayalım.
- Çok yavaşça bir boşluk kalacak biçimde kremayı ekleyelim.
- Spatula yardımı ile kremayı düzeltebildiğimiz kadar düzeltelim arkadaşlar ve üzerlerini bebe bisküvisi ile kaplayalım.
- Üzerlerinin düz olması için elimiz ile biçim verelim.
- Geldik süsleme kısmına. Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Ben görüntüdeki biçimde bir kalıp.
- Yardımı ile kalan çileklere form vermeyi tercih ettim. Not: esasen internet ortamındaki magnolia tanımlarının yüzde doksanı birebir arkadaşlar o yüzden.Farklı olmasını istiyorsanız süsleme kısmına itina göstermenizi tavsiye ederim.
- 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten daha sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun