Bisikletçiler rotadaki virajlardan şikayetçi

Beykozlu

New member

On bir yıl önce, Tour de France’da çiviler heyecan yarattı. Şimdi çivilerin profesyoneller için sorun yarattığı söyleniyor.

Tour de France’da heyecan: Pazar günkü ikinci etabın son tırmanışından önce, kimliği belirsiz kişiler yola çiviler sermişti. Çok sayıda profesyonel bisikletçi, patlaklar nedeniyle bitiş çizgisine yaklaşık 20 kilometre kala tekerleklerini değiştirmek zorunda kaldı. “cyclingnews.com” portalı tarafından bildirildiği üzere, organizatör ASO olaydan haberdardır, ancak daha fazla bilgiye sahip değildir.

Fransız profesyonel bisikletçi Lilian Calmejane, Twitter’da ön lastiğindeki beş raptiyeyi gösteren bir video yayınladı. “Bu insan saçmalığı için teşekkür ederim” diye yazdı. Meçhul faillere şu sözlerle hitap etti: “Saçmalıklarınızla düşebileceğinizi ve gerçekten kendinize zarar verebileceğinizi bilin, sizi aptallar.”

Sonunda tek kurbanın kendisi olduğunu düşünmüyor. Tom Pidcock ayrıca lastik basıncı kaybından şikayet etti. Pidcock, “Cyclingnews” ve TV kanalı ITV’ye “Patlak bir lastiğim vardı ve Jaizkibel’den inerken hissedebiliyordum, ama kırmak zorunda kaldım. Virajlarda biraz kaydığını hissedebiliyordum” dedi.

Birkaç sürücü etkilendi

Ayrıca Groupama sportif direktörü Philippe Mauduit, bazı sürücülerinin çivilerden lastik hasarı aldığını da bildirdi. Loto ekibinden iki sürücü de etkilendi.

2012 turunda zaten benzer bir olay olmuştu. O sırada onlarca profesyonel bisikletçi ve beraberindeki bazı motosikletler, 14. etapta yola çakılan çivilerden dolayı lastiklerinin hasar gördüğünden şikayetçi oldu.