Boks: Tyson Fury kariyerine son verdi

Beykozlu

New member
Meraklı Instagram videosu

Boks süperstarı Tyson Fury muhtemelen kariyerine son veriyor

13 Ocak 2025 – 16:07'de güncellendiOkuma süresi: 2 dakika

imago görselleri 1014050607

Resmi büyüt

Tyson Fury, ilk kez 2020'de kazandığı WBC kemerini kazandı. (Kaynak: IMAGO/John Barry/imago)

Yakın zamanda Oleksandr Usyk'e karşı Dünya Şampiyonası rövanş maçını kaybetti ve şimdi Tyson Fury bu işi bıraktığını söylüyor. Ancak daha önce istifasını açıklamış ve daha sonra geri adım atmıştı.

Çoklu boks dünya şampiyonu Tyson Fury kariyerine son veriyor. 36 yaşındaki oyuncu bunu, görünüşe göre arabada kaydettiği 18 saniyelik Instagram mesajıyla duyurdu: “Herkese merhaba. Kısa ve tatlı tutacağım. Bokstan emekli olduğumu duyurmak istiyorum. Benim için büyük bir zevkti.” Her dakikasından keyif aldım.”

Klibini şu şifreli sözlerle sonlandırdı: “Şu açıklamayla bitiriyorum. Dick Turpin maske takıyordu. Tanrı hepinizi korusun, diğer tarafta görüşürüz.”

Duyuru, Ukrayna ağır sıklet şampiyonu Alexander Usyk'e karşı ikinci yenilgisinden yaklaşık üç hafta sonra geldi. Ve bu onun ilk istifa açıklaması değil.

Fury, Nisan 2022'de Dillian Whyte'a karşı kazandığı galibiyetin ardından emekliliğini zaten açıklamıştı ancak altı ay sonra geri döndü.

Bilançosu etkileyici. Fury, 37 profesyonel dövüşünün 34'ünü kazandı, bir dövüş ise beraberlik olarak değerlendirildi. İngiliz oyuncu yakın zamanda Usyk'e karşı yalnızca iki yenilgi aldı.

Fury, 2015 yılında WBA, IBF ve WBO dünya şampiyonu Wladimir Klitschko'yu on bir yılı aşkın süredir yenilgisiz kaldıktan sonra şaşırtıcı bir şekilde ağır sıklet tahtından indirmesiyle ünlü oldu. Bundan sonra Fury derin bir çukura düştü ve doping ve uyuşturucu suçlarıyla manşetlere çıktı. 2016'da tüm kemerlerini geri verdi ve 2018'de büyük bir geri dönüş yaptı. Şimdi istifasında ciddi mi?

Son birkaç haftadır, bu yaz Londra'nın Wembley Stadyumu'nda vatandaşı Anthony Joshua'ya (35) karşı büyük bir kavga çıkacağına dair söylentiler tekrarlanıyor. Fury, yaptığı duyuruyla (en başta bunu kastetmeliydi) artık tüm boks hayranlarının “Britanya Savaşı”na dair umutlarını yerle bir etti.