semaver
New member
Emma Heming Willis eşinin hastalığıyla ilgili ilk röportajını verdi. Televizyondaki durum duygusallaşıyor ve 45 yaşındaki adam heyecan verici sözler buluyor.
Bruce Willis özel bir demans türünden muzdariptir. Mart 2022’de bunu hep birlikte ve ailesinin yardımıyla kamuoyuna duyurdu. Özel bir dil bozukluğu olan afazi hastasıdır. Hollywood yıldızı yavaş yavaş kendini ifade etme yeteneğini kaybediyor. Willis’in eşi Emma Heming, bu teşhisin öğrenilmesinden bu yana ilk kez bir televizyon röportajında durum hakkında konuştu.
ABD TV programı “Today”da sunucu Hoda Kotb’un sorularını yanıtlıyor. Oyuncudan iki kızı olan Emma Heming Willis, sohbet sırasında oldukça duygusal görünüyor. Belli ki gözyaşlarına boğulmamak için çabalıyor. Nemli gözlerle şunları söylüyor: “Demans zordur. Teşhis konulan kişi için de, aile için de zordur. Bu Bruce için de, benim için de, kızlarımız için de farklı değil.” bu bir aile hastalığı, öyleyse gerçekten öyle.”
45 yaşındaki oyuncunun, Bruce Willis’in durumunun farkında olup olmadığı sorusuna verdiği yanıt ise özellikle yürek parçalayıcıydı. Bilmiyor: “Söylemesi zor” diyor Emma Heming. Şu anda 68 yaşında olan aktör, sağlık durumunu kendisi değerlendiremeyebilir ve hatta dilsel ve bilişsel becerilerinin nasıl kötüleştiğini bile fark etmeyebilir.
“Bu, onu daha az acı verici hale getirmedi.”
Eşi, Bruce Willis’e teşhis konulmasının “lanet ve lütuf” olduğunu söyledi. “Sonunda ona ne olduğunu anladım ve kabullenme aşamasına geçebildim. Ancak bu, durumu daha az acı verici hale getirmedi.” Yine de onunla ve hastalıkla baş etmeyi “kolaylaştırdı.”
Şubat 2023’te Bruce Willis’in ailesi onun sağlığıyla ilgili başka bir güncelleme paylaştı. Bu sefer durumunun “kötüleştiğini” ve kendisine frontotemporal demans teşhisi konduğunu bildirdiler. Bu beyin hastalığında hafıza, dil işlemeye göre daha az etkilenir.
Bu, 2012 ve 2014 doğumlu kızları Mabel ve Evelyn de dahil olmak üzere tüm aile için zorlu bir süreç. Yine de artık durumla daha iyi başa çıkabilirler. Emma Heming Willis, Bruce Willis’in kızlarına “nasıl önemseyeceğini ve seveceğini çok fazla öğrettiğini ve bu üzüntünün ortasında gerçekten çok güzel bir şey” olduğunu söylüyor.