semaver
New member
Franz Beckenbauer üç kez evlendi. Hayatının sonuna kadar eşi Heidi ile birlikte. Ona olan aşk bir ilişkiyle başladı.
Heidi Burmester, FC Bayern Münih'in sekreteriydi. 1999'da o ve Beckenbauer yakınlaştılar – Ağustos 2000'de şu anda 23 yaşında olan oğulları Joel doğdu. O sırada Beckenbauer hâlâ ikinci karısı Sybille ile evliydi. Kendi açıklamasına göre kendisini en küçük çocuklarına adayabilmek için Temmuz 2002'de ondan ayrıldı. Sybille 2004'te boşandı.
“Gerçekten çok heyecanlı”
Bundan önce, Ekim 2003'te Heidi ve Franz Beckenbauer'in başka bir kızı daha vardı: Francesca. Futbol rekorları kıran FC Bayern'in o zamanki başkanının “Bild”e söylediği gibi, o “rüya çocuktu” ve Beckenbauer'in ilk ve tek kızıydı. Heidi Burmester doğumdan sonra Bild'e “Franz bir kız çocuğunu çok istiyordu” dedi. “Ben çok mutluyum, Franz da çok mutlu. O gerçekten heyecanlı.”
Video | Franz Beckenbauer: En önemli istasyonları
Kaynak: Reuters
İki çocuğun doğumu ve Sybille'den boşanmanın ardından Beckenbauer ve kendisinden 21 yaş küçük yeni partneri için düğün yaklaşıyordu. Beckenbauer, 2006 yazında Dünya Kupası sırasında grup maçının son gününde Heidi Burmester ile evlendi. Halk olmadan ve çok küçük bir çevrede, sicil dairesinde yemin ettiler. Beckenbauer daha sonra Bild'e şunları söyledi: “Gerçekten sadece kendimiz için olmak istedik ve her türlü koşuşturmadan kaçınmak istedik.” Ancak büyük bir düğün kutlaması kaçırılmamalıdır. Dört hafta sonra Avusturya'daki Wilder Kaiser'deki lüks otel “Stanglwirt”te bir parti vardı.
Beckenbauer sonunda ailesinin iyiliği için kariyerinden bir adım geri çekildi. Bir defasında “die aktuell” dergisine şöyle demişti: “Benim de dışarı çıkmaya, huzur ve sessizliğe ihtiyacım var. Bunu yalnızca evde bulabilirim. Eşimle ve çocuklarımla birlikte.”
“Bu güzel bir duygu”
Ancak Heidi ve Franz Beckenbauer sadece özel hayatlarında bir ekip değildi, aynı zamanda yönetim kurulu da dahil olmak üzere Franz Beckenbauer Vakfı'nın yoğun zaman alan çalışmalarında ona destek oldu. Beckenbauer, Kasım 2022'de “Bunte”ye “Bunun için çok minnettarım” dedi. Ve: “Bir temelin sonsuza kadar sürmesi gerekir. Artık orada olmasanız bile onun devam edeceğini bilmek güzel bir duygu. “
1990 dünya şampiyonu antrenörün Heidi Beckenbauer'den olan iki çocuğunun yanı sıra üç oğlu daha vardı. İlk çocuğu Thomas, 1963'te doğdu. Oğulları Michael ve Stephan, Brigitte Beckenbauer'le (1966 – 1990) ilk evliliğinden geliyor. Stephan 2015 yılında kanserden öldü. Beckenbauer'in ikinci eşi Sybille'den çocuğu yoktu.