semaver
New member
Uschi Glas, Son Nesil’i eleştiriyor. Oyuncu aktivistlerin protesto eylemlerini anlayamıyor.
Son Nesil’in iklim krizine dikkat çekmeyi amaçlayan protestoları her zaman görüş ayrılıklarına yol açtı. Bazıları aktivistleri çabalarından dolayı kutlarken, bazıları da onları şiddetle eleştiriyor. Aktris Uschi Glas, “Morgenpost”a yaptığı açıklamada Son Nesil’i desteklemediğini açıkladı.
“Ekipmanı ve tren biletlerini kim finanse ediyor?”
“Nasıl organize olduklarını merak ediyorum. Ne zaman çalışıyorlar? Nasıl yapıyorlar? Ekipmanı ve tren biletlerini kim finanse ediyor? Endişelerini anlıyorum ama bunu yapma biçimleri bana göre değil.” eskimiş. Pek çok insanın da benzer görüşe sahip olduğunu pekala hayal edebiliyor.
Diğer şeylerin yanı sıra, aktivistler düzenli olarak şehirlerdeki sokaklara çıkarak trafiği engelliyorlar. Uschi Glas da bunu eleştiriyor: “Bir kadının acilen doktor randevusuna gitmek zorunda kaldığı ya da üç aç çocuğu olan bir annenin birkaç saat trafik sıkışıklığında kaldığı vakaları duydum. Bunu anlayamıyorum” diyor. Uschi Glas.
Ancak Son Eylem’i açıkça destekleyen kişilerden biri aktör Philip Froissant’tır. Alman Televizyon Ödülü’ndeki kabul konuşmasında bunu açıkça ortaya koydu. Ancak yaptığı açıklama televizyonda yayınlanmadı. Arka plan hakkında daha fazlasını buradan okuyun.