semaver
New member
Franz Beckenbauer beş çocuk babasıydı. En küçük kızı ise 57 yaşındayken dünyaya geldi. “İmparator” en büyük oğlu doğduğunda henüz 18 yaşındaydı.
1963 yılında geleceğin Kaiser'inin ilk oğlu olarak dünyaya geldi. Annesi Beckenbauer'in çocukluk aşkı Ingrid Grönke'dir. 1960'larda Münih'te gayri meşru bir çocuk birçok insan için hâlâ gerçek bir skandaldı. Beckenbauer için değil, Grönke'nin daha sonra “Franz Beckenbauer. Özgür Adam” kitabında tanımladığı gibi: “Isar'a atlamak isterdim. Franz az önce şöyle dedi: Ah, bırakın diğerleri konuşsun! O tamamen hareketsizdi.”
İkisinin Thomas adında bir oğulları oldu, ancak kısa süre sonra ayrıldılar. Beckenbauer daha sonra 21 yaşında olan ilk karısı Brigitte Wittmann ile evlendi. Onunla birlikte 2015 yılında henüz 46 yaşındayken kansere yenik düşen oğulları Michael ve Stephan da vardı. Brigitte, Thomas'ı evlat edindi ve üç çocuğa baktı.
“Ailevi sorunları çözemedim”
Bu dönemde Beckenbauer, 23 yaşındayken kendisini bir anda beş kişilik bir ailenin ortasında bulduğunu ancak aslında aklında sadece futbolun olduğunu itiraf etmişti. Bu yüzden sorumluluklarını her zaman yerine getiremedi: Pazartesi günü yayınlanan ARD belgeseli “Beckenbauer”de “Aile sorunlarıyla ilgilenemedim” sözü bir kez daha aktarıldı.
FC Bayern Münih'in eski başkanı da önceki fotoğraflarda görüldüğü gibi sevdikleriyle fotoğraf çekimleri için poz verdi.
Daha sonra Franz Beckenbauer ve oğlu Thomas zaman zaman birlikte göründüler. Örneğin, hayır amaçlı golf oyunlarında veya Beckenbauer vakfı tarafından düzenlenen hayır etkinliklerinde. Thomas'ın eşi Ilona ve iki çocukları Raphael ve Niclas da ara sıra bu tür etkinliklere katılıyordu.
Aile, Thomas Beckenbauer'in 2000 yılında kurulan Swiss Asset Management şirketinde servet ve yatırım danışmanı olarak çalıştığı ve başlangıçta Franz Beckenbauer'in varlıklarının bir kısmını yönettiği İsviçre'de yaşıyor. “InTouch”a göre bir keresinde oğlu hakkında şöyle demişti: “Ama bana tavsiyede bulunmuyor çünkü hiçbir fikrin yoksa tavsiye mümkün değil. Ama benden para yatırdı – umarım iyidir.”
Babasının izinden gitmek Thomas Beckenbauer için hiçbir zaman bir seçenek olmadı. Sadece geçirdiği bir ameliyat ve çapraz bağ kopması nedeniyle 18 yaşında dizine tam ağırlığını veremediği için değil. “Sahada çok iyi bir oyuncu olmadığım önceden belliydi. ” Thomas Beckenbauer 2002'de “Welt am Sonntag”a söyledi.
Beckenbauer reklam amaçlı adını kullanmıyor
Ancak işletme eğitimi alan ve Hypo Vereinsbank'ta çalışan Beckenbauer'in, babası sayesinde seçtiği işte de belli avantajlara sahip olduğu aşikar. O dönemde gazeteye “İsmim bana birçok kapı açıyor” diye açıklamıştı. Ancak Beckenbauer adıyla reklam yapmak onun için hiçbir zaman bir seçenek olmadı. Thomas Beckenbauer bunun onun için çok ileri gitmek olacağını vurguladı. Babasına göre çok daha çekingendir.
Franz Beckenbauer ve ilk eşi Brigitte 1990 yılında boşandı. Aynı yıl eski DFB sekreteri Sybille Weimar ile evlendi. Çiftin evliliği 2002 yılına kadar sürdü ve çocuksuz kaldı. Beckenbauer'in daha sonra 54 yaşında bir çocuğu daha oldu: oğlu Joel, FC Bayern Münih sekreteri Heidi Burmester ile olan ilişkisinin ardından Ağustos 2000'de doğdu. 2003 yılında kızı Francesca'yı doğurdu. 2006 yılında Heidi ile evlendi. Ölümüne kadar onunla birlikteydi.