Bulut Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Bulut Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

• 1 paket sıvı krema (200ml)
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin

• 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
Bulut Tatlısı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Birinci önce şerbet için şeker, su ve limonu tencereye alıp kaynamaya başladıktan daha sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğutalım.
  2. Karıştırma kabına sıvı kremayı dökelim kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Unu ekleyip kaşıkla karıştıralım. Toparlanan bir hamur olmuyor biraz ele yapışan bir hamur oluyor o yüzden yalnızca kaşıkla karıştıralım. Kıvamını fotoğrafta görmeniz için paylaştım.
  4. Çay tabağına biraz sıvı yağ koyup elimizi önce yağa batırıp hamurdan biraz alıp fındıktan biraz büyük toplar yapalım. Benim 45 adet çıktı???????? büyüklüğünü istediğiniz şekilde de yapabilirsiniz
    ✌
    ????.
  5. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Biraz daha kızarmasını bekleyebilirsiniz birinci kez denedim fakat böylede kusursuz oldu. Kemalpaşa tatlısı tadında yavaşça ve lezzetli bir tatlı????
    ✌
    .
  6. Fırından çıkan sıcak tatlıların ortalarına kürdan batırıp soğuk şerbeti dökelim. Biraz şerbeti çekince tatlıları aksi çevirelim ki büsbütün şerbet her yerine ulaşsın.
  7. Bir müddet bekledikten daha sonra tekrar olağan halini aldıralım. Bütün şerbeti sünger üzere çekiyor. Dikkat edin hafifçeliğinden kaç tane yediğinizi bilemiyorsunuz deneyecekler için minik bir ikaz????.