Burak Haktanır, ödül törenindeki TTB Lideri Fincancı’ya yansısını anlattı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Burak Haktanır, ödül törenindeki TTB Lideri Fincancı’ya yansısını anlattı
Oyuncu Burak Haktanır, Boğaziçi Sinema Şenliği kapanış merasiminde direktör Özcan Alper’in, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle gayret operasyonunda kimyasal silah kullandığını öne süren TTB Lideri Şebnem Korur Fincancı’nın, “barış” dediği için tutuklandığını argüman etmesine “O bayan TSK’ya iftira attı” kelamlarıyla reaksiyon gösterdi.

Dikkat çeken çıkışı daha sonrası oyuncu, birinci kere bir canlı yayına katıldı ve olanı biteni anlattı.

“Başımızı yastığımıza rahatça koyabiliyorsak Mehmetçik yardımıyladir”

24 TV’de yayınlanan “Araf’ta Sorular”da Esra Elönü’nün konuğu olan Haktanır, burada da TTB Lideri Şebnem Korur Fincancı’ya reaksiyonu sürdürdü.

Oyuncu Haktanır, “Türk Silahlı Kuvvetleri kim? Gece başımızı yastığımıza rahatça koyabiliyorsak, huzur ortasında yaşayabiliyorsak, bu canı değerine uğraş eden Mehmetçik yardımıyladir.” dedi.

“İnanılmaz bir dayanak gördüm”

“Ben orada, haklı bir reaksiyon ortaya koydum, bu haklı reaksiyon daha sonrası inanılmaz bir dayanak gördüm”
diyen Haktanır, öbür sanatkarların bu durum karşısında sessiz kalmasına da değindi.

Oyuncu, “Keşke o an birkaç kişi daha misal yansıyı gösterseydi.” diye konuştu.

“Kariyerime mal olabilir fakat pişman değilim”

Haktanır, “Kaş yapayım derken, göz çıkartırsınız. Yanlış anlaşılmalara yol açarsunuz. O niyetle yola çıkmadığınız biçimde farklı anlaşılır. Bu işi şahsî sorununa çevirmeye çalışıyor’ algısından korkuyorum. Ben bir cümle söylemiş oldum, ona atıfta bulunarak lisana getirildi. ‘Kariyerime mal olabilir ancak pişman değilim’ dedim. Ancak ben onları durup dururken söylemedim. ‘Bu çıkışı yaptığı için huzursuz, dertleri var. Onun önünü alabilmek için de bir yerlere sinyal veriyor’ deniliyor.

“Gümbürtüye gitmeyelim korkusu ile söylenmedi”

Bir soru üzerine oldu o. Telefonla röportaj yapmıştık, karşıdaki arkadaş ‘Bu çıkışınızın oyunculuk ömrünüzü nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?’ dedi. Ben ona yanıt verdim ancak yalnızca ‘Kariyerime mal olabilir fakat pişman değilim’ kısmını vermişler. Şöyle anlaşılmasın, ben bir çıkış yaptım lakin düşünce yaşama ihtimalimiz var bir yerlere bildiri verelim gümbürtüye gitmeyelim telaşı ile söylenmedi, soruya karşılık olarak söylendi.”
ifadelerini kullandı.