Bursa Büyükşehir Belediyesi, Brüksel’de Bursa’yı tanıttı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Brüksel’de Bursa’yı tanıttı
Türk Dünyası Kültür Başşehri Bursa, Avrupa’nın kalbi Brüksel’de tanıtıldı…

Avrupa Birliği Türkiye Daimi Temsilciliği’nde düzenlenen tanıtım aktiflikleri düzenlendi.

Tarihi 8500 yıl öncesine uzanan, Bitinya, Roma, Bizans, Selçuklu medeniyetlerine konut sahipliği yapıp, Cihan Devleti Osmanlı’nın kuruluşuna tanıklık eden Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım çalışmaları kapsamında bu sefer Avrupa’da vitrine çıktı.

Geleneksel sanatlar, Avrupa’nın kalbinde sergilendi

Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay’ın konut sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda Bursa’ya has müzik ve halk dansları, ipek ve ebru sanatı Avrupa’nın kalbinde sergilendi.

Avrupa Parlamentosu’nda yapılan “Bursa’da Sürdürülebilir Turizm ve Yeşil Yatırım: Sürdürülebilir Yeşil için Çok Taraflı Diplomasi” temalı toplantı öncesi Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliğinde düzenlenen aktiflik renkli imajlara sahne oldu.

Hedef; Avrupa Kültür Başşehri Buradaki aktiflikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, şu sözleri kullandı:

“Öncelikle Avrupa siyasetine taraf veren, milletlerarası diyaloğa ve kültürel paylaşıma taban hazırlayan, Avrupa’nın kalbi Brüksel’de bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Büyükşehir Belediyemizin teşebbüsleri kararı Bursa’mız Milletlerarası Türk Kültürü Teşkilatı tarafınca “2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti” olarak belirlendi.

Bizler, Bursa’mızı bu unvana layık ayrıcalıklı etkinlikler ve tanıtım faaliyetleriyle başta Türk dünyası ve Avrupa olmak üzere dünya vitrinine çıkarmanın uğraşı ortasındayız. Avrupa’nın epeyce kültürlü başşehri Brüksel’de tanıtım etkinliklerimiz için evvela, Avrupa Birliği nezdinde Daimi Temsilcimiz, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’a, nazik davetleri ve mesken sahipliği için teşekkür ediyorum.

Bursa’mızın ‘Avrupa Kültür Başkenti’ olması üzere bir hayalimiz var. Kentimizin adaylık sürecine yönelik takviye temaslarımız ve görüşmelerimiz olacak. Bursa’mızı daha yakından tanımak ismine siz pahalı dostlarımızı panelimizde, atölyelerimizde, stant açılışımızda ve Azerbaycan Devlet Sanatkarı Turan Manafzade’nin vereceği piyano resitalinde ortamızda görmek isteriz.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Brüksel’deki tanıtım aktiflikleri kapsamında Türkiye-Avrupa Birliği Dostluk Kümesi Lideri Ryszard Czarnecki’nin konut sahipliğinde, Avrupa Parlamentosu’nda ‘Bursa’da sürdürülebilir turizm, yeşil yatırım, sürdürülebilir yeşil geçiş için hayli taraflı diplomasi’ temalı yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa İpeği ve ebru sanatının tanıtımına yönelik atölyeler yapıldı ve ‘Türk Dünyası Kültür Başşehirleri, 2022 Bursa’ fotoğraf standı açıldı. Tertip kapsamında Azerbaycan Devlet Sanatkarı Turan Manafzade ‘Türk Uyumu’ konseptiyle süper bir piyano resitali sundu. Brüksel’deki tanıtım aktiflikleri kapsamında Bursa mutfağına yönelik uygulama ve sunumlar da yapıldı.