Buzluğa Kırmızı (Kapya) Biber Nasıl Konur

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Buzluğa Kırmızı (Kapya) Biber Nasıl Konur Tanımı İçin Gereçler

• 1 kilo kırmızı biber
  • Yağlı kağıt
Buzluğa Kırmızı (Kapya) Biber Nasıl Konur Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Ben size cüzi ölçünün ölçüsünü verdim dilediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz ???? ilk vakit içinderda biberlerimizi güzelce yıkayalım.
  2. Dolma biber ayıklar üzere sap kısmını yavaşça içeri bastıralım döndürelim ve sapını çıkarıp çekirdeklerini temizleyelim.
  3. Tüm biberlerimizi bu süreci uygulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve 250 derece yarım saat pişirelim. ????????????
  4. Benim fırın davul olduğu için 15 altını pişirip çıkarıyorum zıt çevirip 15 dakika daha pişiriyorum siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın. Hoş pişmesine dikkat edin kıymetli olan o???? ????????????
  5. Doğrusunu söylemek gerekirse ben düne kadar saplarını çıkarmadan koyuyordum lakin temizlemesi fazlaca dert oluyordu internette gördüm bayanların birçok bu biçimde yapıyor nitekim bu işimi daha da kolaylaştırdı size de göstermek istedim????.
  6. 3. Fırının altını kapattıktan daha sonra 10 dakika da içerisinde bekletiyoruz ve çıkarıp poşet içerisine alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz ???????????? Bu usul onun terlemesini sağlayıp rahatça soyulacak????.
  7. Elinizi yakmayacak dereceye gelince soymaya başlayabilirsiniz nazaranceksiniz ki rahatlıkla soyuluyor bilhassa hoş közlenmişse????????????????
  8. Fırın tabi ki kaide değil ister ocağınızda yapın dışarı da imkanınız var ise orda közleyin araç hiç sorun değil bizim için kıymetli olan gaye????????????????
  9. Oldu ki dediniz öznur ben sap ve çekirdeklerini daha sonra çıkaracağım ona da tamam lakin bilhassa belirtmek istediğim kolaylık olsun diye sakın biberleri suyun altına tutup yıkamayın bütün lezzeti sarfiyat????
  10. Gelelim uyguladığım yola soyduktan daha sonra ben biberi açıp rulo olarak sarıyorum buzluk için özel kaplarım var metal onların içerisine aldığı kadar diziyorum birbirine değmeyecek biçimde
  11. . Onları dondurup o denli buzdolabı poşetine kaldırıyorum epeyce rahat oluyor. Kullanacağım vakit da çıkarıyorum buzlu buzlu doğrayıp atıyorum kullanacağım yiyeceğin içine hiçbirbirine de yapışmıyorlar???? inşallah lezzet afiyetle yeyin ????
    ❤
Buzluğa Kırmızı (Kapya) Biber Nasıl Konur Tanımı Fotoğraflı Yapılışı