BVB kaleci Kobel, Lille'e karşı hataya itiraz etti

Beykozlu

New member
“Benim hatam öyle değil”

BVB kaleci Kobel, Patzer'i meraklı bir hedefle reddetti

12.03.2025 – 9:35Okuma Süresi: 2 dakika.

Gregor Kobel topu bacaklarından geçiriyor: BVB kalecisi hedefe iyi görünmüyordu.

Resmi büyütmek

Gregor Kobel topu bacaklarından geçiriyor: BVB kalecisi hedefe iyi görünmüyordu. (Kaynak: Moritz Mueller/Ima-Images Resimleri)

Borussia Dortmund, OSC Lille'e karşı erken bir hedefle başa çıkmak zorunda kaldı. BVB kaleci Gregor Kobel, maçtan sonra talihsiz sahneye yorum yaptı.

BVB için Lille'e karşı Şampiyonlar Ligi'nin 16 turu pek kötü olamazdı: Borussia, beşinci dakikada Jonathan David'in bir golüyle zaten 0-1 geride kaldı. Kendi stadyumlarındaki ilk ayağındaki 1-1'den sonra Dortmund için zorlaştı.

BVB kalecisi Gregor Kobel muhtemelen tamamen masum değildi. 27 yaşındaki çocuk bacaklarından oldukça yavaş top kaymıştı. Fakat kalecinin kendisi söz konusu olduğunda, bu bir hata değildi.

Dazn mikrofonunda Kobel, oyundan sonra bir şeyler görüşünü anlattı: “Zaten fark ettim, televizyonda iyi görmüyorsunuz, ancak Schlotti (BVB defans oyuncusu Nico Schlotterbeck, editörün notu) ona düştü.”

“Bu yüzden genellikle benim hatamın ne zaman olduğunu söylemek isterim,” diye devam etti Kobel, ancak kısa mesafeden sapmış bir topun saklanması zor. “Bu benim için gerçekten çok zor bir durum çünkü ben zaten eylemdeyim. Kaleci olan herkes, zaten hareketinizdeyseniz, kısa mesafeyi tekrar değiştirmek için bunun zor olduğunu biliyor” dedi. “Çok güzel görünmediğini anlıyorum, ama aslında, bence bu benim hatam değil.”

Bir hata olsun ya da olmasın, Kobel ekibinin tepkisinden kurtuldu. BVB oyunu Emre Can (Penaltı) ve Maximilian Beier'den vuruşlarla çevirdi ve çeyrek finallere yaptı. Kobel, “Bence Şampiyonlar Ligi'nde her zaman oldukça dirençliyiz.” Dedi. İlk golden sonra BVB daha iyi takımdı. “Bu yüzden takımla gurur duyuyorum. Çok önemli bir zaferdi. Çok iyi.”