BVB koçu Edin Terzić kendi geleceği hakkında: “Karar veren ben değilim”

Beykozlu

New member

BVB, Kellerkind Mainz’a karşı da kazanamadı. Antrenör Edin Terzić, oyuncuların desteğine rağmen işlerin kendisi için zorlaşabileceğini biliyor.

BVB’nin Bundesliga’daki krizi devam ediyor. Mainz’ın düşme adayına karşı bile Dortmund’un kazanması yeterli olmadı. Kendi sahasında 1-1’lik beraberlik, Siyah-Beyazlıların ligdeki son sekiz maçında yalnızca bir zayıf galibiyet elde edebildiği anlamına geliyordu.

BVB muhtemelen kışı beşinci sırada geçirecek ve dolayısıyla Şampiyonlar Ligi sıralarının dışında kalacak. En iyi ihtimalle dört, en kötü ihtimalle altı puan Dortmund’u ilk dörtten ayırabilir.

Sonuçlardaki kriz göz önüne alındığında teknik direktör Edin Terzić’in sandalyesi de yavaş yavaş sallanıyor gibi görünüyor. Sky TV kanalı, Mainz maçından önce oyuncuların antrenöre karşı isyan ettiklerini bildirdi, ancak spor direktörü Sebastian Kehl bunu 05ers’a karşı oynanan maç öncesinde yalanladı (bununla ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz).

Oyuncular Terzić’i destekliyor

Maçtan sonra bile olaya dahil olanların hiçbiri koçun olası ihraç edilmesiyle ilgili bir şey duymak istemedi. Julian Brandt, “Koçla hiçbir sorunum yok” dedi. Milli oyuncu, “Tabii ki her zaman takımla teknik direktör arasında iyi bir ilişkinin kalmadığını söylemek en kolay hikaye” dedi.

Ancak Brandt sahadaki oyuncuları sorumlu tutmayı tercih etti. Brandt, “Önümüzdeki iki hafta boyunca hepimiz bunu düşünmeli ve sezonun ikinci yarısında kendimiz için gerçekte neyi göstermek istediğimiz ve kulüple ilgili hedeflerimizin neler olduğu konusunda kişisel hedefler koymalıyız” dedi. “Diğer koçluk meselesi benim konuşma hakkım değil.”

Kaptan Emre Can da teknik direktörle iyi bir ilişki içerisinde olduğundan bahsetti. “Bu her zaman antrenörün hatası değil” dedi. Borussia’nın oyundaki şanssızlığına değinen Can, “Topun üst direğe çarpmasının teknik direktörle hiçbir ilgisi yok” dedi.

Terzić: Karar bana ait değil

Yenilenen hayal kırıklığının ardından Edin Terzić saatin geldiğini biliyordu. Maçtan sonra yaptığı açıklamada, 2025’e kadar sözleşmesi olduğunu ve o tarihe kadar kalmak istediğini söyledi. “Burada ne kadar süre kalacağıma karar vermek bana bağlı değil, liderliğe ve sonuca bağlı. Son birkaç haftadaki sonuçlar hiç de iyi değildi, bunu biliyoruz” dedi. Yine de kavgacıydı: “Neyden oluştuğumuzu da biliyoruz ve bu krizden sonuç alarak çıkmak için üstesinden gelmemiz gereken şey de bu.”

Önümüzdeki birkaç gün içinde Terzić, kulüp patronu Hans-Joachim Watzke ve spor direktörü Sebastian Kehl ile bir kriz toplantısı yapacak. Daha sonra geleceği hakkında bir karar verilmelidir.