Çikolata Soslu Haşhaşlı Tatlı

Leila

Global Mod
Global Mod
Çikolata Soslu Haşhaşlı Tatlı Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için

• 125 gram yumuşak margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için

• 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Islatmak için

• Yarım su bardağı süt
Dışı için

• Yarım su bardağı sarı haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
Üzeri için

• Çikolata sosu
  • Badem
  • Fındık
Çikolata Soslu Haşhaşlı Tatlı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Birinci evvel şerbeti için tencereye şeker ve suyu alın. Kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hazır olan şerbetten 1 kepçe kadar kaseye alıp içine bademleri ekleyip şerbetin ortasında bekletin.
  2. Hamuru için tüm gereçleri yoğurma kabına alın güzelce karıştırın. Akabinde unu denetimli olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak.
  3. sonrasındasında hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamuru evvel süte batırın, çabucak sonrasında büsbütün haşhaşa bulayıp yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
  4. Hazır olan hamurları evvelinde ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp birinci sıcağı çıkmış olan tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün.
  5. Bilk evvel hepsini tek tek şerbete batırıp çıkardım akabinde üzerlerine kaşıkla biraz şerbetten döktüm. Tatlı soğuduktan daha sonra evvel ortalarına çikolata sosunu sıkın.
  6. ondan sonrasında badem yahut fındık yerleştirin. Afiyet olsun. Tanım için aysun hanım’a teşekkürler, gereçleri yarıya düşürerek denedim. ????.