Çikolata Soslu Haşhaşlı Tatlı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için
- 125 gram yumuşak margarin
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sarı haşhaş
- 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
- Çikolata sosu
- Badem
- Fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti için tencereye şeker ve suyu alın. Kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hazır olan şerbetten 1 kepçe kadar kaseye alıp içine bademleri ekleyip şerbetin ortasında bekletin.
- Hamuru için tüm gereçleri yoğurma kabına alın güzelce karıştırın. Akabinde unu denetimli olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak.
- sonrasındasında hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamuru evvel süte batırın, çabucak sonrasında büsbütün haşhaşa bulayıp yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
- Hazır olan hamurları evvelinde ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp birinci sıcağı çıkmış olan tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün.
- Bilk evvel hepsini tek tek şerbete batırıp çıkardım akabinde üzerlerine kaşıkla biraz şerbetten döktüm. Tatlı soğuduktan daha sonra evvel ortalarına çikolata sosunu sıkın.
- ondan sonrasında badem yahut fındık yerleştirin. Afiyet olsun. Tanım için aysun hanım’a teşekkürler, gereçleri yarıya düşürerek denedim. ????.