Çikolatalı Pamuk Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Çikolatalı Pamuk Pasta Tanımı İçin Materyaller

Keki İçin

• 3 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt (Keki ıslatmak için)
Krema İçin

• 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata Sosu İçin

• 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yavaşça dolu nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 6 küp çikolata
Çikolatalı Pamuk Pasta Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yumurta ve şekeri düzgünce köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağ ekleyip karışana kadar çırpın. Kuru materyalleri eleyerek ilave edin ve çırpın.
  2. Sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama döküp ısıtılmış 170° fırında pişirin. Kek pişerken çikolata sosunu hazırlayın, büsbütün soğumuş olması gerekiyor.
  3. Çikolata sosu için; margarin ve çikolata hariç tüm materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın margarin ve çikolata ekleyip karıştırarak eritin.
  4. Soğurken yüzeyinin kabuk tutmaması için sosun üzerine değecek biçimde streç sinema çekip oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın.
  5. Krem şantiyi de soğuk sütle katılaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldırın (Burada tercih sizin tabiki ancak ben biraz yüksek olmasını istediğimden 1, 5 poşet kremşanti kullandım, sütü de bir tık arttırdım) kek 18-20 dakika üzere kısa müddette pişiyor fazlaca pişirip kurutmayın, kürdan testi yaparak fırından alın.
  6. Pişen kekin 15 dakika birinci sıcağı çıktıktan daha sonra sütle ıslatın. Büsbütün soğuması için dolaba kaldırın.
    ✍
    sıra geldi birleştirme etabına. Burada değerli olan kısım; kek, şanti ve sosun soğuk olması. Aksi taktirde birleştirme sırasında birbirine karışırlar.
  7. Kekin üzerine krem şantiyi düzgünce yayın. İsterseniz benim üzere yarım saatliğine tekrar dolaba kaldırın. Üzerine çikolata sosunu kolay yaymak için kaşıkla itinasız dökün. Her yeri kapanacak biçimde dikkatlice spatulayla yayarak düzeltin.
  8. Üzerini streçle kapatın ve en az 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Dilimleyip dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
  9. Ben hazır beyaz çikolata sosu ile üzerine şeritler çekip kürdanla ileri geri geçerek ebruli desen verdim. Kesinlikle deneyin diyorum. Afiyetle ????????????????.