Çilek Reçeli (Bol Meyve Az Şerbet)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çilek Reçeli (Bol Meyve Az Şerbet) Tanımı İçin Gereçler

• 3,5 kg çilek
  • 11 su bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
Çilek Reçeli (Bol Meyve Az Şerbet) Tanımı Yapılışı

Güzel günler diliyorum herkese. Artık tam çilek vakti. Bende kış için biraz yapayım dedim. Bilen tabi ki yapıyor kendi yordamınca. Benim üzere bol meyveli sevenler için bi teklif olsun. Ben büyük iri çileklerden yapmayı tercih ediyorum. Doğrayarak.

• Birinci evvel çilekleri yıkayıp temizleyerek işe başlıyoruz. Temizlediğimiz çilekleri doğrayıp şekeri üzerine döküp bir gece bekletiyoruz.
  • Sabah çıkan suyu süzüp sekiz on dakika kaynatıyoruz.
  • daha sonra çilek tanelerini tencereye ek ediyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca köpürecektir köpüğünü alıp tereyağı ek ediyoruz. Biraz daha kanayıp yoğunlaşmaya başlayınca limon tuzunu ek edip beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
  • Reçel yaparken hiç tencerenin kapağını kapatmıyoruz, kaynamaya başlayana kadar ocak harlı, kaynadıktan daha sonra orta ateşte kaynatıyoruz. Vakit ve reçelin yoğunlaşması açısından bu değerli. Kısık ateşte kaynatırsak uzun mühlet kaynatmak gerekir ve reçelin rengi yoğunlaşıp kahverengimsi olur. söylemiş olduğim bu ayarda 25 dakika kaynattım.
  • Reçel olduktan daha sonra ister sıcak sıcak kavanozlara kapatabilir yahut soğuduktan daha sonra kavanozlayıp kaynatabilirsiniz.Yapacaklara kolaylıklar diliyorum. İnşallah afiyetle yersiniz.